Behandling av bursit

Om knä, armbågar eller andra leder börjar ont utan någon anledning, och smärtan åtföljs av svullnad och begränsad rörlighet - du måste ha blivit offer för bursit. Detta är den vanligaste gemensamma sjukdomen, vilket är inflammation av bursa - den periartikulära (synovial) väskan - och ackumulering av vätska i den. Som ett resultat bildas små tumörer under den yttre ytan av patientens led, vilka detekteras genom palpation.

Vad är bursit?

Även om bursit har karakteristiska symtom, ska diagnosen göras av en specialist, och man bör inte fördröja det med ett besök. Liksom alla andra sjukdomar är bursit lättare att behandla i början.

Sjukdomen kan vara akut och kronisk, utlösad av trauma, gemensam överbelastning, artrit, gikt, ett infektiöst medel och andra faktorer. Men ofta börjar bursit att attackera lederna utan någon uppenbar anledning.

Bursit följer ofta idrottare - utan att hota deras hälsa går de igenom några veckor. Traumatisk bursit påverkas huvudsakligen av patienter under 35 år (oftast män).

Om du inte börjar behandla akut bursit i tid, kommer det alltid att, som andra sjukdomar, utvecklas till en kronisk form.

Traditionell behandling

Om bursit är infektiös, innebär behandling att man tar antibiotika, ofta intravenöst. I vissa fall krävs aspiration (pumpning) av vätska från bursan med en spruta och en nål. Operationen kräver fullständig sterilitet. Septisk (infektiös) bursit inbegriper systematisk observation av en läkare. I svåra fall kan upprepad aspiration, kirurgisk dränering eller till och med avlägsnande av bursa krävas.

Traditionell behandling av kronisk bursit innebär avlägsnande av kalciumförebyggande medel som stör kirurgens fria rörelse.

I icke-infektiös bursit behandling föreskrivs en kurs av antiinflammatoriska läkemedel och fullständig vila, ibland är aspiration nödvändig.

Icke-traditionell behandling

Det finns många tidtestade folkmetoder för att behandla bursit i hemmet. Innan vi beslutar om en operation som vi alla är så rädda för, är det värt att försöka minst en av de okonventionella recepten. Förresten är de enkla och smärtfria, till skillnad från injektioner och andra klassiska metoder för behandling av bursit.

  1. Effektiv behandling av knäbursit ger löv av kål eller burk. De bör rakas med en rullpinne och fästas på foget, som tidigare smörts med solrosolja. Lakan ska ändras på natten, men du bör alltid gå runt med ett bandage. Det är bättre att sätta ihop foggen med ett varmt tyg. Behandlingsförloppet är en månad.
  2. Ett annat bevisat botemedel mot knäbursit är den goda gamla Kalanchoe, som är lätt att hitta på varje andra fönsterbrädan. Du måste låna från blomman tre stora lakan och lämna dem för natten i kylskåpet. På morgonen bör broschyrer lätt undertryckas och skållas med kokande vatten, komprimera dem (byt ofta).
  3. Hästkastanj, oattraktiv vid första anblicken, kan faktiskt läka ulnar bursit - behandling innebär användning av kompressor. Tinkturen bereds enkelt: två glas etylalkohol behöver en flaska apoteksgalla, två glas hästkastad frukt och tre strimlade aloeblad. Alla ingredienser ska blandas och lämnas i en och en halv vecka. Efter tinkturen måste du blöta en linneduk och göra en komprimering och linda foggen med en varm tygduk. Tio dagar senare måste du ta en paus av samma varaktighet och upprepa sedan kursen.
  4. Vid bursit av tummen på foten, bör behandling med traditionella preparat kompletteras med inmatning av burkbuljonger, Johannesört och vinrör. De är beredda enkelt: 2 skedar av torkade löv häll ett glas kokande vatten och insistera en halvtimme. Därefter filtreras avkoket, späds med kokt vatten (1: 1) och druckas tre gånger om dagen.