Primrose blomma - vård hemma, egenskaper vid reproduktion och odling

Dekorera trädgården och huset kommer att hjälpa blomman av primrose, hemvård som inte kommer att bli svårt. Det finns vissa krav på plantering, reproduktion och odling, vilket gör det möjligt att njuta av vacker blomning under lång tid.

Primrose - hur man bryr sig hemma?

För god tillväxt behöver blomman ordentlig vård, som innehåller vissa regler:

 1. Av stor betydelse är bra belysning, men växten kommer normalt att växa på fönster av någon orientering. Solstrålar är farliga för primulor.
 2. För riklig blomning är en toppdressing viktig, vilket måste startas med utseendet av de första knopparna, men inte tidigare. För korrekt vård appliceras flytande gödselmedel två gånger i månaden.
 3. Beskrivande hur man tar hand om primros hemma är det värt att påpeka att den behagliga temperaturen för blomman är ca 20 ° C, men vid 15 ° C kommer den att blomstra rikligt.
 4. Korrekt vård innebär regelbundet avlägsnande av torra löv och blommor.

Primärblomman kan vara sjuk, om vården hemma inte utförs enligt reglerna. Den vanligaste sjukdomen är antracnos, sönderfall, pulveriserad mögel och fläckar. Det senare problemet är vanligare än andra, och det kan erkännas av de små blekfläckarna som blir blå eller grå i tiden. För att bli av med platsen, behandlingen med en lösning av Fundazol eller Topsin. Experter rekommenderar att förebyggande åtgärder vidtas på våren och hösten.

Primula - bevattning

Stor betydelse för växtens utveckling har en tidig vattning, vilket är särskilt viktigt under blomningstiden. Trädgårdarna rekommenderar att du säkerställer att jorden alltid är våt, men att stagnationen av vätskan bör undvikas, eftersom det kan leda till rötning av rötterna. När man räknar ut hur man fyller primären i en kruka hemma är det värt att påpeka att endast stående vatten ska användas för proceduren. Bevattning ska vara roten och det är viktigt att inte låta fukt komma till bladets övre yta. Det är bättre att vattna i paletten.

Primrose - hur man förökar en blomma?

För att öka samlingen av primulor kan du använda två sätt att reproducera:

 1. Frön. Planteringsmaterial kan samlas i mitten av sommaren. Det är bättre att såga före vinterns början. Ordningen är identisk med andra växter: fröberedning, sådd, vattning, filmlåsning och plockning.
 2. Division av busken. Vård och reproduktion av primros är mer effektiv när man delar en buske. På rhizomerna finns många sovande knoppar, vilket kan ge unga rosetter. Det är bättre att transplantera under aktiv tillväxt, och detta är från vår till sen sommar. En annan viktig punkt - ju oftare förfarandet för att dela busken, desto snabbare kommer att bildas unga rosetter.

Primros - lövförökning

En ung planta kan förökas av sticklingar, det vill säga med ett blad. Det måste klippas så att skärningen förblir. En annan viktig punkt är närvaron av njuren för vidare utveckling. Reproduktion av primrosor genom bladspånar i hemmet kan innebära att de placeras i vatten eller direkt i marken (en blandning av sand och torv). Skivan måste placeras i en vinkel. Processen för reproduktion genom bevattning slutar.

Hur transplanteras primros efter inköp?

Efter inköp är det nödvändigt att transplantera buskarna i en ny kruka och in i näringsjorden. Om du är intresserad är det möjligt att transplantera den primära blomman, så det är förbjudet att göra detta och det är nödvändigt att vänta tills alla blommor visser. Processen är enkel och följer denna instruktion:

 1. Lägg i botten av grytan ett 2 cm dräneringslager och fyll upp en stor del av jorden, vilket gör en depression i mitten.
 2. Transplantation utförs genom omlastning. Extrahera busken och placera den på en ny plats. Krymp på substratet vid kanterna och lämna 0,5 cm till potatisidorna.
 3. Mala marken lätt och tryck på krukans väggar för att fylla tomrummen som kan ha bildats.
 4. För att slutföra proceduren häll en blomma. Om marken har sjunkit, lägg sedan till ett annat substrat.
 5. När primrosblomman transplanteras innebär hemvård att växten kommer att vila i någon tid för att anpassa sig. Vattning bör utföras när marken torkar.

Primer för primros

För utveckling av blommor är det viktigt att jorden är näringsrik. Den kan köpas i affären och välja blandningar som är lämpliga för plantorna i Primrose-familjen. Marken för primros kan tillverkas självständigt, för vilken det är nödvändigt att blanda bladmark, sand och torv i lika stora proportioner. Blanda och ångad i ugnen i en halvtimme.

Vilken kruka behövs för primros?

För plantering av en blomma behöver den grunt och bred kapacitet, eftersom växten har ett sprött rotsystem och behöver utrymme. Se bra ut och grupp plantera i en stor kruka. Att välja krukor för rumpremos är ingen signifikant skillnad från vilket material de tillverkas, men det är bättre att vägra glas och metall, eftersom de kommer att svalna rötterna.

Varför förstår inte primrosblomman?

Om växten inte blommar, kan det orsakas av tre skäl:

 1. Problemet är orsakat av stagnation av fukt i roddhalsens område. Detta finns ofta på lera platser.
 2. Om primros inte blommar hemma, är det ofta förknippat med överdriven torrhet i marken och luften. På gatan sker detta på sandiga områden och hemma - efter att ha köpt en blomma från affären.
 3. Bristen på blomning är ibland förknippad med växtsjukdomar (svamp) som uppstår när vården är fel.

Varför torkar primrosen?

Om blomkulturen inte är ordentligt omhändertagen kan den förlora sin dekorativitet. Det finns flera anledningar till att primrosblommorna torkar hemma:

 1. Blomman älskar kyla, så det är dödligt för det för torr luft och hög temperatur. Detta händer på sommaren på grund av den aktiva solen eller på vintern på grund av batteriets livslängd. Det rekommenderas att placera en behållare med vatten nära potten och batterierna kan täckas med en fuktig trasa.
 2. Löv kan börja torka ut på grund av övermättnad av substratet. Enligt vårdreglerna bör bevattning utföras några dagar efter jordens torkning. Spoil primros hemma kan vara hårt vatten och få det på bladen.
 3. Förtryck av blomman uppstår om vården inkluderar för ofta befruktning. Det är viktigt att tänka på att primros inte kräver en alltför bördig jordblandning.
 4. Om bladen inte bara torkar, men också vrider, betyder det att insekter-skadedjur, till exempel bladlus, spindelmider eller pjäser, attackerade primäran. Deras utseende orsakar låg luftfuktighet. För kontroll kan insekticidbehandling och vårdjustering vara nödvändig.