Jam från äpplen med kanel

Du trodde att du visste allt om att laga hemlagad apple sylt, kanske det är vad det är, men vi försöker överraska dig med några ursprungliga recept baserat på en inte riktigt original kombination av äpplen och kanel . Den senare, i recepten, kommer att kompletteras med en mängd kryddor, tillsammans med andra frukter. Få gott och original, vi lovar.

Jam med äpplen och kanel - recept

Låt oss börja med det enklaste och grundläggande receptet, där äppelskivor endast är beredda med socker och kanel. Med en sådan praktisk bas, i framtiden kan receptet varieras och lägga till dina favoritredienser att smaka.

ingredienser:

beredning

Efter att ha skurit äpplen från kärnan skär du dem i skivor av någon form och storlek och lägg dem i en emaljad behållare och häll varje lager med granulerat socker. Låt frukten stå i sockret hela natten och lägg sedan framtida sylt i brand och koka 3 gånger i 20 minuter, med avbrott för att slutföra kylningen av behandla före varje efterföljande matlagning. Under den slutliga placeringen på elden kompletterar sylt med citronsyra och kanel. Rör om, och koka fortfarande över hälld över sterila burkar.

Genomskinlig sylt från äpplen med kanelskivor

ingredienser:

beredning

Förberedelse av sylt från äpplen med kanel bör börja med framställning av huvudrediens - äpplen. De tvättade frukterna frigörs från kärnan och skärs i stora skivor. Fruktskivor sätta i en emaljbassäng och strö allt sockret. Låt äpplen brygga med socker hela natten, vänta på frigöring av äppeljuice, upplös kristallerna och bilda en sirap. På morgonen häll sirapen i en separat skål och sätt i eld med kanel och kryddnejlika. Koka sirapen för en tredjedel, och lägg sedan äppelskivorna i den och vänta på att sirapen förtjockas och tjocknar det ganska snabbt, eftersom äppelskivor innehåller mycket pektin. Efter det är det nödvändigt att stänga syltåget från äpplen med kanel på vintern, men häll det fortfarande över rena och sterila burkar.

Jam från äpplen med tranbär, ingefära och kanel

ingredienser:

beredning

Sätt på en eld en kruka med vatten, äppeljuice (eller cider), citron och ingefärajuice. Det senare kan erhållas genom fintorkning av ingefära, och sedan klämma ut det överflödiga juice. När vätskan kokar, sätt tranbär i det och vänta på det ögonblick när det börjar brista. Så snart det händer, sätt i skivor äpplen i behållaren, tillsätt zest, socker och kanel och låt allt simma i ungefär en och en halv timme och vänta på att äpplen mjuknar och sirapen blir tjockare. Ytterligare sylt från äpplen med kanel kan hällas på sterila burkar och rulla upp.

Apple sylt med kanel och citron

ingredienser:

beredning

Skär äpplen i en emaljgryta, häll citronsaften, blanda med socker, zest och kanel och sätt sedan vätskan i koka, ta av disken från elden och lämna äpplen hela natten. Fyll kirsebär med bourbon och lämna över natten. Blanda äpplen med körsbären och koka dem i ca 5 minuter, tillsätt sedan hackade mandlar och låt i ytterligare 10 minuter. Sprid den tjocka och heta syltningen på en steril behållare och stäng den tätt.