Tillbaka träning för tjejer

Många, tänkande genom träningsprogrammet, glömmer ryggen, men i själva verket måste musklerna i detta område också fungera. För det första är de viktiga för bildandet av en vacker hållning. För det andra är det omöjligt att uppnå en vacker figur utan utbildad rygg. För det tredje är starka ryggmuskler viktiga för utvecklingen av andra delar av kroppen.

Tillbaka träning för tjejer

Programmet bör bestå av övningar som du kan göra. Dessutom rekommenderas det att ständigt göra förändringar i träningen, eftersom musklerna kan vänja sig på belastningen, och därför kommer det inte att bli något resultat. Varje övning ska göras i 2-3 uppsättningar av 12-15 gånger.

Övningar för backträning:

  1. Hyperextension . Utför träningen finns på en speciell bänk, fastsättning under rullefoten. Ordna så att tyngdpunkten ligger på övre delen av låret och korsar armarna på bröstet. Uppgift: Andas in, luta fram tills du kan hålla ryggen helt platt. Utandning, återgå till startposition. Gör allt långsamt för att inte bli skadad.
  2. Planck . I backträning hemma är det värt att inkludera denna övning, för det är inte komplicerat, men det ger ett bra resultat. IP - placera armarna under axlarna och placera fötterna kort avstånd från varandra. Kroppen ska bilda en rak linje, axlarna bör inte höjas i öronen. Håll stången i minst en halv minut. För att komplicera träningen kan du höja benet eller sträcka en arm framför dig.
  3. Dragstång i lutning . Att träna ryggmusklerna i hemmet och rummet är lämpligt för denna övning. Inte alla hus har en bar, så du kan använda hantlar. IP: ta baren så att palmerna vetter nedåt, och benen böjer något i knäna. Uppgiften är att andas ut, dra upp stången, böja armarna i armbågarna, som bör pressas noggrant mot kroppen. Håll maximal tid och håll i en sekund och återgå till inspirationen i startpositionen.
  4. Superman . I backträning hemma kan du också inkludera denna effektiva övning, som du behöver ligga på din mage. Inhaling, höja samtidigt dina ben och armar och fixa positionen i några sekunder. Utandning, sänk ner kroppen. Det finns denna övning och ett annat alternativ - höja din arm och motsatt ben, och ändra sedan. I det här fallet kommer rörelserna att likna dem som gjordes av en person under resan.