Ampelian petunia - hur många bitar planteras i krukorna?

Ampelnaya petunia är mycket populär bland många blomsterhandlare. Tack vare sitt omfattande färgschema kan man dekorera de mest varierade ställena i din dacha: fönster, gazebos, balkonger . Det kommer också att se spektakulärt och som en separat komposition i din trädgård.

Varianterna av petunier har en villkorlig uppdelning i:

För att få plantor såddas fröerna mycket tidigare än busken - i början eller i mitten av februari, och i maj transplanteras de till en permanent plats. I det här fallet kommer varje blomsterhandlare oundvikligen att ställas inför frågan: hur många bitar av ampelian petunia planterar i krukorna?

Sädning av petunia frön

Innan plantan planteras på en permanent plats, är det nödvändigt att odla sina plantor. För att göra detta måste du följa följande villkor:

  1. Förbered jorden, vilken ska vara lätt och lös. Det bör fuktas och hällas stimulant tillväxt.
  2. Frö hälls på marken, inte fördjupning. Över dem hälls en liten mängd mark. Frön fuktas med en finfördelare.
  3. Behållaren är täckt ovanifrån med glas eller en film av polyeten. Varje dag under en kort stund är plantorna ventilerade, om nödvändigt vattnas.
  4. På fem dagar framträder groddar. Filmen eller glaset öppnas under lång tid, vilket ger maximal belysning.
  5. Två veckor senare växer de första bladen. Vid detta tillfälle utförs gödningsmedel 1-2 gånger i veckan i flytande form och sprutar dem från sprayen.
  6. Växande plantor transplanteras i större tankar när de växer.

Under de första 4-5 veckorna efter framväxten av plantor är utvecklingen av plantor långsam, de bygger gradvis upp rotsystemet. Därefter börjar deras aktiva tillväxt. I behållare med en volym på 1,5-2 liter plantor växer petuniaen tills den transplanteras till en permanent plats i krukorna av rätt storlek. Så, i maj växer en riklig petunia bush, som har 15-20 knoppar.

Hur många petunier planteras i en kruka?

Som en behållare för odling av petunia rekommenderas att använda krukor. Kashpo är en speciell vas som är designad för en blomkruka. Vid utformningen av krukor antas det att det finns speciella krokar med vilka det är upphängt.

När man bestämmer hur många petunier som ska planteras i en kruka, bör man följa följande rekommendation: högst två vuxna växter planteras i en behållare med en medelstorlek (diameter ca 22 cm). Detta beror på det faktum att ampelösa petunier kännetecknas av ett grenat rotsystem. Om du planterar mer än två växter i en kruka, kommer detta att störa deras tillväxt och rätt utveckling. Näringsämnen som finns i marken, snabbt konsumeras, och detta kommer att leda till en minskning av intensiteten hos blommande petunier.

Dessutom, när man bestämmer hur många petunier som ska planteras i en kruka är det nödvändigt att ta hänsyn till behållarens storlek och graden av den framtida växten. Ju större sorten desto större behållaren kommer att behövas för den. Till exempel, i en kruka, som har en volym på 10 liter, kan du plantera två stycken Petunia-sort "Fortunia". Men om du har att göra med typen "Typhoon", då kan du bara släppa en sapling i 10-liters plantagen.

Följ rekommendationerna för att beräkna hur många petunier som kan planteras i en kruka, hjälper dig att odla en hälsosam växt. Genom att skapa bekväma förhållanden för tillväxten av petunia, kommer du njuta av sin blomning under hela säsongen.