Uppvärmning före träning

Varje idrottare vet att utan uppvärmning före träning till allvarlig fysisk ansträngning inte kan börja. Utan uppvärmning är det omöjligt att uppnå goda resultat och öka sannolikheten för skada. Hur man gör uppvärmning och hur det påverkar vår kropp, kommer du att lära dig i den här artikeln.

Varför behöver du en uppvärmning före träning?

Värm upp innan några fysiska övningar värmer upp musklerna. I vissa delar av vår kropp kan temperaturen stiga till 38 grader efter uppvärmning. Som ett resultat blir vävnaderna mer plast, vilket gör dem mindre utsatta för sträckning och trauma. Under träningen förbättrar uppvärmningen blodcirkulationen, ökar blodtrycket och ökar hjärtfrekvensen. På grund av detta i människokroppen bildas ett lager av syre, vilket gör att du snabbt kan ta bort alla biprodukter som produceras under träning i musklerna. Uppvärmningen före körning eller före styrketräning bereder gradvis vår kropp för en intens belastning, vilket undviker överträning och överarbete.

Komplexet av övningar för uppvärmning före träning kan delas upp i två delar: grundläggande och speciella. Under huvuduppvärmningen värmer musklerna upp och förbereder sig. I de flesta fall består huvuddelen av träningen av en lätt jog och flera stretchövningar. En särskild del av uppvärmningen utförs beroende på vilken typ av träning som väntar på kroppen. Denna uppvärmning förbereder för den intensiva belastningen motsvarande grupp av muskler.

Övningar för grundläggande träning

Den grundläggande uppvärmningen spenderas före träning, träningsrum, kraftbelastning, gymnastik och andra typer av fysisk aktivitet. I gymmet erbjuds som regel en löpband att värma upp idrottare. Running är ett av de bästa sätten att värma upp och värma upp dina muskler. Under körningen är nästan alla muskelgrupper inblandade, andningsövningar äger rum och all belastning fördelas jämnt. Experter rekommenderar inte att ersätta körningen med en träningscykel, eftersom endast benen värms upp på den stationära cykeln och alla andra delar av kroppen förblir oupptagna. Köra uppvärmning före övningarna bör börja med ett snabbt steg och gradvis öka tempot. Efter 3-5 minuter blir kroppen redo för mer intensiva belastningar.

Efter körning utförs en artikulär uppvärmning. Denna term är uppfattad som uppvärmning och sträckning av alla leder och muskler. Rotationsövningar för varje del av kroppen anses vara den snabbaste och mest effektiva. Det rekommenderas att göra en artikulär uppvärmning innan träning från toppen ner - nacken, axlar, bröst, armbågar, borstar, midja, knäskarv, anklar. Efter huvuduppvärmningen före träning kan du börja träna.

Övningar för en speciell träning

Att utföra dessa övningar är valfritt men önskvärt. Denna uppvärmning rekommenderas speciellt före styrketräning, när endast specifika muskelgrupper är inblandade. Efter att ha utfört en speciell uppvärmning för dessa muskelgrupper är det i dem koncentrerat ökat blodflöde.

Under en speciell uppvärmning före träning bör alla övningar utföras snabbt och intensivt. Vinkande händer, push-up, pull-up och bra sträckning av benen är huvudövningarna för den speciella delen.

Erfarna idrottare varnar - aldrig försumma träning för att värma upp innan träning. Man tror att det är bättre att bara värma upp utan träning, än att träna utan uppvärmning.