Vad är det nödvändigt för det tredje barnet?

Den betydande nedgången i födelsetal i Ryska federationen, jämfört med de senaste tiderna, är inte längre så uppenbar. Detta indikerar att befolkningens levnadsstandard har blivit högre och en viktig roll spelas av betalningen av moderskapskapitalet, som stöder familjesjöfarten, medan mamma är i tvingat dekret.

Låt oss ta reda på vad som menas för det tredje barnets födelse från staten i Ryssland och Ukraina för idag, och vad är prognoserna för en förändring av denna sociala sfär för de närmaste åren.

Förändringar i status för familj och förmåner för många i Ryssland

Så fort familjen har 3 barn, ska föräldrar veta att de ska få status som många barn, och för det kommer det att bli nödvändigt att registrera barnet, för annars kommer de inte att få kontantbetalningar eller olika tillståndsbehörigheter. Och listan över förmåner är ganska imponerande:

  1. Familjer där tre eller fler barn växer har rätt till fri utbildning i alla slags cirklar, sektioner, musik, konst och idrottsskolor.
  2. På tröskeln till den 1 september eller en gång om året får familjer ersättning i kontanter för inköp av skoluniformer, läroböcker och små kontor som behövs för varje elev
  3. Från antalet vad som beror på familjen vid det tredje barnets födelse - prioriterad inskrivning i förskolans institutioner samt universitet. Vidare är besök och träning i dem antingen gratis eller med delbetalning - allt beror på myndigheternas beslut i regionen.
  4. Resor i städer eller kollektivtrafik (resor), förmånskuponger till läger, biljetter till utställningar och helgdagar, brist på betalning för användning av mjölk, mat i trädgården och skolan, läkemedel - det är vad familjen har rätt att inte betala, förutsatt att den är registrerad av denna grupp av förmåner.
  5. Möjligheten att erhålla hypotekslån på förmånsbestämmelser (utan betalning och till lägre ränta).
  6. Användning av monetär ersättning (regionalt stöd) för inköp av tomt för byggande av bostäder.
  7. En ökning av ledighet för fadern eller mamman (förutsatt att dekretet utfärdas för fadern) i fem kalenderdagar från det vanliga.
  8. Beskattningen utförs till en reducerad ränta och betalningarna för verktyg reduceras beroende på antalet familjemedlemmar och deras totala inkomst.

Alla dessa fördelar gäller till dess att de fyller i ålder och du kan bekanta dig med dem i detalj i presidentdekretet "Om socialt stöd till en stor familj".

Familj (förälder) kapital

Av allt som beror på det tredje barnets födelse, är en speciell plats upptagen med kontantbetalningar, trots allt man kan säga utan finansiell stabilitet är det helt enkelt omöjligt att hämta ett barn idag, för att inte tala om några. Men du borde veta att om matta. huvudstaden mottogs för det andra barnet, då är den tredje inte längre given. Du kan bara få dessa pengar en gång. Men om de av någon anledning inte efterfrågades efter den andra, då kan de erhållas när den tredje är född.

I 2016 är mängden statligt stöd 453 tusen rubel med nollindexering. Under de kommande två åren kommer betalningen inte att avbrytas, utan tvärtom öka till 480 tusen år 2017 och upp till 505 tusen år 2018. Dessutom, i regioner där låga födelsetalar har fastställts, har stora familjer ytterligare möjlighet att ta emot regionala kapital, vars belopp direkt beror på de lokala myndigheternas beslut.

Dessutom betalas mamma till det tredje barnet månatlig moderskap, men deras belopp är inte mer än 40% av lönen eller tilldelas den sociala. i enlighet med familjens inkomst.

Regionala betalningar vid födelse 3 barn

Förutom "mors pengar" för ett tredje barn, är den materiella engångshjälpen inställd i olika regioner. Den största i Moskva - 100 tusen rubel., Förutsatt att föräldrarna inte är äldre än 30 år, och detsamma i Orenburgregionen. Lite mindre i Altai-området - 50 tusen rubel. och en tomt. St Petersburgs invånare kan räknas till 33 tusen, och i andra regioner är betalningarna ännu mindre, förutom Dagestan, där det tredje barnet i familjen betalas 80 tusen rubel.

Födelse av det tredje barnet i Ukraina

Ukraina minskade avsevärt ekonomiskt stöd för en tredje barns födelse. Nu är detta belopp detsamma för alla familjer, och det är ingen skillnad vad slags barn är räkningen. Totalt är beroende av betalningen av 41280 UAH av vilka omedelbart ge ut 10320 UAH, och sedan det som återstår betalas i små mängder varje månad, i tre år.

Förmåner som bygger på ett tredje barn i Ukraina - det är gratis resor i kollektivtrafik (i varje region på olika sätt), fördelen vid inträde till universitet, delvis fri medicin på ett sjukhus för ett barnsjukhus, förmånliga sommarläger.