Gröt för viktminskning

Våra förfäder använde medvetet den enklaste maten, kanske på grund av detta, led de inte av problem med matsmältning. I arv från dem har vi många porridger, som inte bara blir en läcker skål, men också som din mage. Dieter baserade på spannmål har blivit utbrett bland adherents av en hälsosam diet. Vilka spannmål är mest rekommenderade för viktminskning?

Användbar gröt för viktminskning

Prefekten för spannmål beror på den stora fördelen och riken av sådan mat. Oavsett vilken typ av spannmål, gröt har ett antal användbara egenskaper, bland dem:

Croups innehåller obetydliga kalorier, och även de som går till energiproduktion, och inte lagras i midjan. Detta förklarar populariteten av gröt för viktminskning som en diet för många dieter.

Dietary diet piller

Bland de olika spannmålen är det svårt att inte bli förvirrad. Vilken typ av gröt för viktminskning att välja?

Bokhete gröt tar topplinjen i rangordningen av dietary sidrätter. Bokhete - bara ett lagerhus av vitaminer och spårämnen. Bland dem, järn, vilket gör croup användbart i anemi, B-vitaminer, PP, samt kalcium, fosfor, zink, jod, rutin, brom. Även en monodiet, baserad på konsumtionen av bovete gröt ensam, är mycket användbar på grund av kornets sammansättning.

För övrigt är bokhvet användbart för personer som lider av gastrit och magsår. Nyckeln till framgång i detta fall ligger emellertid i rätt förberedelse av bovete.

Recept för vanlig bovete

ingredienser:

beredning

För att groatsna ska lämna med alla de användbara egenskaperna, är det blötläggs över natten med varmt vatten och på morgonen blir gröt redo. Istället för salt är det att föredra att använda sojasås.

Spannmålsprodukter för viktminskning upptar en viktig plats i rätt näring. Bland dem är den mest värdefulla den havremjöl som vi har känt sedan barndomen. Medvetet matas det av barn, eftersom det innehåller den mest balanserade kompositionen av vitaminer, mikroelement, som hjälper kroppen att aktivera metaboliska processer, förbättra blodcirkulationen. Havregryn till frukost garanterar utmärkt hälsa och skyddar tarmarna hela dagen, för i havregrynsflingor innehåller värdefull fiber.

Förresten är havregryn extremt användbar för personer med högt blodtryck. För att få den mest värdefulla spannmålen rekommenderas det att förbereda det enligt följande.

Receptet på vanlig havremjöl

ingredienser:

beredning

Flingor häll en liter vatten och koka tills vattnet kokar till hälften. Därefter måste du kyla gröt och dränera kvarvarande vatten.

En annan värdefull korn anses vara pärlbyg. Liksom andra spannmål, det hjälper till att rengöra tarmarna av toxiner, dessutom svullnad i magen, det orsakar en snabb känsla av mättnad. Perlovka är rik på vitamin B, fiber, aminosyror, bland annat lysin - förbättrar strukturen i huden, kalium, fosfor, järn och praktiskt taget alla användbara mikroelement.

Förresten är pärlbyggen mycket användbar för gastrit med hög surhet, eftersom den har en omslagsverkande effekt, förutom att gröt också rengör blodet.

Receptet på rätt pärlbyg

ingredienser:

beredning

Pärlbyggen lagar extremt lång tid, och volymen ökar vid matlagning 5 gånger. Därför rekommenderas att suga pärontornet i vatten vid rumstemperatur på kvällen och på morgonen för att börja laga gröt.

Den mest användbara gröt för viktminskning är naturligtvis oren, mer exakt - inte polerad. I spannmålskornet innehåller korn spårämnen som förloras under bearbetningen. Men om du fortfarande undrar - "vad spannmål är för viktminskning", kan du säkert svara - "någon". När allt är porridger är den mest värdefulla sidrätterna, och oavsett spannmål du väljer, kommer magen tacka dig.