Jam från bananer

Nedan kommer vi att berätta hur man gör sylt från bananer och ger flera detaljerade recept till din beställning.

Jordgubbar-banan sylt

Jordgubbssylt med bananer, vars recept kommer att presenteras nedan, har en fantastisk arom och en mycket ovanlig smak. Den kan förvaras länge i kylskåpet och användas till morgonskål, ostkakor, smörgåsar eller som tillsats till olika desserter.

ingredienser:

beredning

Det första du behöver göra är jordgubbar, nämligen - skölj det, skicka det till en panna, strö över socker och koka över låg värme i en timme, rör om ibland.

Efter denna tid bör du lägga till jordgubbsmassan skalade och finhackade bananer och laga dem i ytterligare 15 minuter. Nu måste du stänga av elden, täcka pannan med lock och låt den brygga i 2-3 timmar, koka sedan jordgubbsblandningen över låg värme i 30 minuter. 5 minuter innan beredningen tillsättes till citronsaften och blanda hela massan noggrant.

Banan sylt - recept med apelsin

ingredienser:

beredning

Orange och citroner måste sköljas ordentligt, torkas och rullas i köttkvarn tillsammans med zest. Bananer ska skalas och hackas med en gaffel eller en kniv. I en stor kruka behöver du skicka bananer, citrusmassa, häll dem med vatten, häll ut sockret och laga mat över låg värme i 3 timmar. Massan måste omröras periodiskt.

När sylt är klart ska det skickas till bankerna, rullas upp och lämnas för att svalna.

Jam från bananer och kiwi

Ovan vi berättade hur man gör en sylt med bananer med jordgubbar och citrus. Nu är det dags för den mest exotiska kiwi sylt . Trots sin ovanliga sammansättning är det extremt lätt att förbereda.

ingredienser:

beredning

Börja med att skära kiwi i små bitar, tillsätt en finhackad banan och slipa massan med en gaffel. Därefter tillsätt socker, gelatin, skicka rätter med bananmassa till en långsam eld och laga den i 7-10 minuter, ständigt omrör.

Klar sylt kan rullas upp, och du kan kyla det och sätta det i kylskåpet, där det kommer att vara en hel vecka.

Snabb banan sylt - recept

Huvuddelen av denna sylt är bananer, som nödvändigtvis måste vara mogna eller halvt mogna.

Beroende på syftet med beredningen bör du beräkna proportionerna på maträtten. Om du vill förbereda en sylt för vintern kan du använda de recept som presenteras ovan. Om du tvärtom behöver en liten mängd banan sylt att ätas på en kväll kan du förbereda det enligt receptet nedan.

ingredienser:

beredning

Det här receptet kommer att berätta hur man lagar en bananstopp, omedelbart klar för användning.

Det första du behöver göra är att skära bananerna i små kuber, skicka dem till en kastrull, strö över socker, tillsätt vatten och koka över låg värme i 20-25 minuter.

Tillsätt sedan gelatin och citronsaft till bananmassan och blanda allt grundligt och koka sedan i ytterligare 10 minuter.