Orsaker till infertilitet hos män

Problemet med manlig infertilitet de senaste åren har blivit särskilt relevant. Det är känt att bland par som inte har barn rapporteras manlig infertilitet i statistik i mer än 40% av fallen. Orsakerna till infertilitet hos män är primära och sekundära. Av primära skäl hänvisas medfödda avvikelser i reproduktionssystemets struktur, och sekundära är de som uppstår som ett resultat av infektion och infektion i könsorganen.

Manlig infertilitet - skäl

Som redan nämnts är orsaken till primär infertilitet hos män medfödda anomalier, som orsakats genetiskt. De innefattar både abnormiteter vid utveckling av reproduktionsorgan och endokrina störningar (otillräcklig produktion av androgener minskar manlig fertilitet, leder till en försämring av erektionen och leder till utveckling av substandard spermatozoa).

Orsakerna till sekundär infertilitet hos män innefattar följande faktorer:

Parotit och infertilitet hos män

Gris eller epidemisk parotit är en virussjukdom som påverkar parotidkörtelns vävnad. Höft är mycket ofta orsaken till infertilitet hos män, om under sjukdomen kommer viruset att påverka testikelvävnad. Sjukdomen manifesteras av inflammation i testikeln (orchitis), under vilken ägget ökar i storlek och blir röd. Om några dagar börjar inflammationen i den andra testikeln. Hög sannolikhet för infertilitet hos män efter hudsjukdomar om sjukdomen börjar i ungdom och vuxen ålder.

Manlig infertilitet - tecken

Den huvudsakliga metoden för att diagnostisera manlig infertilitet är analysen av spermier (spermogram). Det är viktigt att notera att kvaliteten på spermier inte direkt beror på männs sexuella förmågor. Så grunden för staging diagnos av manlig infertilitet är azoospermi. Detta tillstånd kännetecknas av en kraftig minskning eller frånvaro av spermatozoa i ejakulatet. Det finns obstruktiva (brott mot utflödet på vas deferens) och icke-obstruktiva (associerad med en minskad produktion av spermatozoa i testiklarna) azoospermi.

Vi undersökte orsakerna till infertilitet hos män . Det bör noteras att förebyggandet av manlig infertilitet är att förebygga skador, undvika interaktion med skadliga fysikaliska, kemiska och mikrobiologiska faktorer.