Helgdagar i februari

I februari, inte mycket semester, men du borde veta vilka av dem är särskilt vörda denna månad. Den viktigaste officiella semestern i februari är utan tvekan Defender of Fatherland Day (23rd), den här dagen förklaras en ledig dag och är en av Rysslands mest favoritferier.

Februari helgdagskalender gav oss en annan underbar dag, firad av alla älskare i världen - Alla hjärtans dag (14: e). I vårt land har denna semester blivit känd för inte så länge sedan, men har redan lyckats få popularitet, många väntar på det med otålighet, eftersom det idag är vanligt att erkänna sina känslor, bjuda in sina älskade på en restaurang, presentera romantiska gåvor och erbjuda händer och hjärtan.

Varje år den 15 februari firar minnesdagen för soldater-internationalister . Det är ett officiellt minnesvärt datum, och även om det här är svårt att ringa en helgdag, är folket respektfullt hedra minnet av personer som utförde borgerliga uppgifter utanför moderlandet.

I februari firar man professionella helgdagar, till exempel: Ryska vetenskapens dag (4 februari), Världsentusksdagen (9 februari), Civil Aviation Day (9 februari), samt underhållande datum som Groundhog Day (2 februari), Good Day (17 Februari) och några andra.

Datumet den 10 februari är ganska tragiskt, det kommer ihåg i samband med den största ryska poeten Alexander Pushkins död.

Ortodoxa helgdagar i februari

I februari, den 15: e, firas en av de mest betydelsefulla och vördade ortodoxa helgdagarna - Herrens Frälsare , som personifierar mänsklighetens möte, representerad av äldste Simeon med Gud.