Hur fryser man körsbär för vintern?

Körsbärsäsongen är kort, och inte alla har tid att njuta av mycket av denna underbara bär. Tidiga sorter innehåller användbara fruktsyror, fibrer och pektin, och sena sorter är mycket sötare. Dessa bär innehåller vitaminerna B, A och E, så att körsbären har en föryngrande effekt på huden.

Om du älskar den söta körsbären, och säsongen slutar så snabbt att du inte kan få maximal glädje, eller om du har mycket körsbär i din dacha samtidigt måste du räkna ut hur man behåller bären för framtida användning. Naturligtvis kan du torka dem, men det tar lång tid och kräver lite ansträngning. Du kan koka sylt , men inte alla älskar det söta, och du kan inte sylt av alla. Ett utmärkt alternativ - djup frysning. Körsbäret är dock ganska vattnigt, så ofta finns det frågor, om det är möjligt att frysa körsbären för vintern, och om det kan göras, hur fryser man körsbären för vintern. Låt oss försöka svara på dem.

Till att börja med kommer vi genast att säga att tidiga sorter av körsbär inte är lämpliga för frysning: i dem är förhållandet mellan juice och massa väldigt oproportionerligt, så att bären inte behåller någon smak eller användbara egenskaper. Därför, för frysning välj körsbär av sena sorter, stora, täta, köttiga. Se till att bären inte innehåller levande djur: frysning av körsbärs körsbär, det är självklart inte värt det. Bären ska vara mogen, vacker jämn färg (om körsbären är röd eller svart) eller med en fin rosa flaska - om det är vita sorter. Gå igenom körsbären, ta bort de knäckta, ruttna, krämiga bären.

Hur fryser man körsbär för vintern?

Detta är vägen för lat. Av de bär som frusits ​​med denna metod är det bra att laga kompott och fruktdrycker på vintern, men de går inte till paj eller kaka, för vi tar inte bort stenen.

ingredienser:

beredning

Bären är min, i processen att skilja dem från peduncle och sortera ut för att utesluta substandard. De tvättade körsbären placeras på en handduk eller linneservetter i ett lager. Du kan få våta bär för att avlägsna onödig fukt, men det är så troligt att de skadar dem, det är bättre att vänta lite medan de torkar, fördelen med sommaren är snabb. Torra bär på skärande plast- eller glasskivor placeras i frysen. För att stapla några nivåer kan du använda matchboxar eller små staplar. Efter 2 dagar packas den frusna körsbären i påsar och lagras till vintern i frysen.

Hur fryser man körsbär utan gropar för vintern?

Om du planerar att använda den söta körsbären för att skapa kulinariska mästerverk, så detta sätt att frysa precis som du.

ingredienser:

beredning

Beredning av bär: sortering, tvättning, avlägsnande av stjälkarna och torkning. Från torra bär med en stift eller en speciell enhet, ta bort stenen (från benen och läckad saft, förresten kan du omedelbart laga kompotet) och lägg till kolven. När saften dränerar, skiftar vi bären till platta diskar eller i grunda behållare och installerar den i frysen. En dag senare häller vi den frysta körsbären i delpaketet.

Hur fryser man körsbär med socker?

ingredienser:

beredning

Från vatten, socker och citronsaft, laga sirap. Tvättade och torkade körsbär i portioner sätts i kokande sirap i 5 minuter, avlägsnas och läggs till behållaren. Vi fryser. Läckra bär erhålls i sockerisning.

Som du kan se är det enkelt. Tja, om du inte kan bestämma hur man bäst kan frysa körsbäret, försök bara alla vägar.