Toalettpapperhållare

Bekväm användning av badrummet tillhandahålls av många tillbehör, inklusive en hållare för toalettpapper. Det låter dig behålla order och skapa ett estetiskt utseende. Valet av modeller är extremt varierande.

Typ av hållare beroende på plats

Placeringen av fästet på pappersrullfästet kan vara:

Hållare är indelade i vägg och golv.

Typer av vägghållare för toalettpapper

  1. Stängd typ, där rullen placeras i en behållare. På ytan förblir slutet av papperet, för vilket den erforderliga mängden dras och slits av.
  2. Toalettpapperhållare med lock. Locket är utformat för att fixera rullen och skydda pappret från vattenstänk.
  3. Öppna typ. Det här är den enklaste typen av hållare, det är en enkel krok på vilken papper är fixerad.
  4. Inbyggd hållare. Den ligger i en särskild nisch i väggen, som byggs under reparationen. För att installera en ny rulle tas behållaren ut ur urtaget och placeras sedan tillbaka.
  5. Väggposter. De är fastsatta på väggen med hjälp av ett speciellt fästelement. Kan vara vertikal och horisontell. De flesta av vägghyllorna är multifunktionella - förutom papperet i dem kan du ordna andra badrumsarmaturer. Ett exempel är toalettpappershållaren och luftfräscharen .
  6. Mobila hållare. De kan snabbt installeras om från en plats till en annan. Nackdelen är fasthållningens otillförlitlighet (till exempel sugarna kommer ofta från väggen).

Typer av golvhållare för toalettpapper

  1. Normal, på vilken en pappersrulle är placerad.
  2. Multifunktionell, utformad inte bara för papper utan också för andra enheter: en toalettborste, extra pappersrullar, luftfräschare.

Golvhållare är lämpliga för rymliga rum där du inte behöver spara utrymme. Deras fördelar är möjligheten att lokalisera sig nära en person och när som helst flytta till en annan plats.

Typ av hållare beroende på materialet

  1. Plasthållare för toalettpapper. Detta är ett budgetalternativ för tillbehör. Nackdelen är deras bräcklighet och bräcklighet. Också över tiden är en missfärgning möjlig.
  2. Metallhållare. Detta är det bästa alternativet, som inte är föremål för deformation på grund av den konstanta höga fuktigheten i badrummet. Priset är mycket högre än det för ett plasttillbehör, men pålitligheten är högre många gånger. Produkterna kan täckas med krom, koppar, mässing. Den enda nackdelen är att innehavaren så småningom kan täcka. Som det mest hållbara och tillförlitliga alternativet kan man kalla en hållare för toalettpapper av rostfritt stål.

Nyligen har hållare, skapade i en kreativ stil - i form av olika figurer och karaktärer fått popularitet. Således kan du få inte bara en bra sak, utan också en prydnad för badrummet.