Saltad karamell - recept

Tanken att förbereda en saltad karamell migrerade till oss från fransk mat inte så länge sedan, men lyckades redan uppta en hedervärd plats i listan över otroliga men mycket framgångsrika uppfinningar. En sådan till synes omöjlig kombination av söt karamell och havsalt skapar en underbar duett. Salt lyser karamellens söta sötma och fungerar som smakförstärkare.

Saltad karamelsås serveras till pannkakor, fritters, ostkakor och har även framgångsrikt använts för att dekorera kakor, olika desserter, tillfoga konfektkrämen och andra fyllmedel.

Nedan kommer vi att berätta hur man förbereder en utsökt ostkaka med saltad karamell och erbjuder ett franskt recept för en behandling.

Cheesecake med saltad karamellrecept

ingredienser:

För ingefära bas:

För ostpåfyllning:

För karamell:

För dekoration:

beredning

Ginger kex mala i smulor på något bekvämt sätt, tillsätt smält smör, blanda och fördela massan på botten av den splittrade formen, som är förfodrad med matfilm. Glöm inte att också bilda sidorna.

Cremeost blandas med brunt socker med en mixer, tillsätt vanilj och separat slagen tills luftiga ägg och visp tillsammans. I sista skedet introducerar vi ett mycket mjukt smör och bryter igen med en mixer tills den är enhetlig. Fyll den resulterande massan med en kaka bas i formen.

Vi sätter ihop formuläret underifrån och längs sidorna med folie och lägger den i en stor behållare med vatten i ett vattenbad. Vi definierar denna enkla konstruktion i en förvärmd ugn upp till 160 grader och håll den i femtio minuter. När vi är klara, kyler vi helt ostkakan och häll den salta karamellen. För beredningen häller vi socker i en kastrull eller stekpanna med en tjock botten och lägger den på elden. Vi värmer på medium värme, utan att störa, tills det mesta av sockret smälter. Sedan börjar vi intensivt röra tills alla söta kristaller är upplösta och färgen ändras till transparent gult. Vid slutet av tillagningen, tillsätt havsalt till karamellen och blanda väl.

Ta bort karamell från elden, tillsätt smör och rör om tills det löser sig helt. Häll omedelbart en liten varm kräm och omrör intensivt. Vi kommer i vägen tills massan blir homogen och jämn.

Vi kyler karamellen till ett lite varmt tillstånd, täcker det med ostkaka yta, som vi först kommer att fria från form och matfilm och dekorera med krossad choklad och nötter. Vi bestämmer oss i kylskåpet, så att karamellen förstärker, och vi kan tjäna till bordet. Bon appetit!

Med ett liknande recept kan du göra en salt karamell för någon annan tårta eller dessert. Det skämmer perfekt smak och ger skålen en otrolig originalitet.

Saltad karamell - fransk recept

ingredienser:

beredning

I en behållare med tjock botten hälls brunt socker, tillsättes vatten och blandas. Vi lägger på en stark eld och, omröming, sätta massan i koka. Vi håller två minuter, utan att stoppa för att röra, häll i grädde, tillsätt salt och laga saltkaramell tills sockerkristallerna är helt upplösta. Låt den söta massan helt svalna och överför den till en lämplig behållare med lock.