Kyckling Teriyaki

För att njuta av den ursprungliga smaken av teriyaki kyckling behöver du inte gå till en japansk restaurang. Det är nog att utnyttja våra recept, för att återskapa atmosfären i orientalisk mat och skapa denna maträtt själv.

Fördelarna med hemlagad mat är uppenbara. Du kommer att vara helt säker på färskhet och kvalitet hos de använda ingredienserna, och också kunna reglera de kryddiga och piquanta rätterna baserat på deras smakpreferenser.

Kyckling med teriyaki sås med grönsaker - recept

ingredienser:

beredning

Kycklingfiléen tvättas, suga torr med en pappershandduk, skär i skivor ungefär två till tre centimeter i storlek och blöt i teriyaki sås i ungefär trettio till fyrtio minuter.

Medan köttet marineras kommer vi att förbereda grönsaker. Vi sköljer dem i kallt vatten, torka torrt och skur courgette, morötter och skalade paprika med stora rånar och purjolök med ringar.

Det perfekta köksredskapet för att laga teriyaki kyckling blir wok, men om det inte är där, spelar det ingen roll - en vanlig stekpanna med en tjock botten kommer att göra. Häll olivolja in i den, värm upp det snyggt och sprida kycklingskivorna med marinaden. Smaka på hög värme i fem minuter, lägg till beredda grönsaker, rör om och steka ytterligare fem till sju minuter.

I slutet av tillagningen reduceras elden till ett minimum och efter två minuter, så att grönsakerna kan förbereda, men de kommer säkert att förbli intakta. Häll i sojasaus och mixa försiktigt. Du kan inte lägga till det direkt på disken, men servera separat.

Kyckling teriyaki med ris - recept

ingredienser:

beredning

Sköljd och torkad filé av kycklingbröst skuren i små skivor, häll teriyaki sås, tillsätt en nypa torkad basilika, finhackad vitlök och chili, rör om och låt gå i ungefär en timme.

Skölj riskroppen för att rensa vatten, sprid på en pappershandduk och torka den. Saffron suger i en liten mängd vatten i sju till tio minuter.

I en djup stekpanna med en tjock botten eller en kastrull häll olivolja, värm det bra, lägg de hackade sjalotten och håll den, rör om tills det är mjukt. Kasta en nypa torkad basilika, häll riskroppen, blanda och häll det kokta vattnet. Tillsätt saffran, blanda och täcka disken med lock, förbered disken i femton minuter, omblandning ibland. När vi är färdiga häller vi ris lite teriyaki sås.

I en varm wok eller stekpanna med en liten mängd olivolja, sprida kycklingen med marinaden, tillsätt salt och laurelblad till smak och stek på hög värme tills den är kokt.

Vi serverar ris och teriyaki kyckling på en tallrik.

Soba nudlar med teriyaki kyckling

ingredienser:

beredning

I en stekpanna uppvärmd på en hög eld eller en wok med olivolja, steka i en minut fint hackad ingefära och vitlök. Sedan lägger vi liten hackad kycklingfilé, häller den på och stannar tills den brinner.

Vi lägger till förskalade och strimlade paprika, halvringar av lök och ringar av purjolök. Stek i fem minuter, omrör, tillsätt teriyaki sås och sojasås. Strö med förrestade sesamfrön och stå i brädet i några minuter.

Soba nudlar kokas tills de är färdiga enligt instruktionerna på förpackningen och kombineras med innehållet i en stekpanna eller en wok.

Stänk skålen med hackade gröna lök när du serverar det.