Chebureks - receptet för beredning

Chebureks är en maträtt av tatarisk mat, som vann många beundrare i CIS-länderna. Cheburek är en paj från osyrad deg med kött. I chebureki tillsätt kryddiga kryddor, ibland ost. Stek i mycket vegetabilisk olja. Tack vare ett stort antal försäljningsställen som säljer chebureks, är dessa pajer älskade av både vuxna och barn. Att köpa en cheburek är faktiskt inte ett problem. Men hur man lagar hemlagade chebureks? Denna fråga oroar många kvinnor som vill diversifiera familjemenyn.

För närvarande finns det många recept för matlagning chebureks. Olika hemmafruar använder olika deg för att göra chebureks, ändra fyllningens komposition. Men det finns ett recept på förberedelser av vanliga chebureks - traditionellt, utbyte av ingredienser där det är oacceptabelt.

Hur man lagar chebureks hemma?

Precis som de flesta degprodukter kan förberedelsen av en cheburek delas in i tre steg: tillagningen av degen, förberedelsen av fyllningen och faktiskt friteringen av cheburek.

1. Receptet på chebureks. Följande produkter krävs för att göra degen:

Tillsätt salt och olja till vattnet och koka. Tillsätt långsamt halva mjölet till kokande vatten, omrör hela tiden så att det inte finns några klumpar. Ta degen till en tjock gräddfil och kyla den. Lägg i ägget och kvarvarande mjöl i den kalla degen och blanda väl. Degen ska vara mjuk och inte hålla fast vid dina händer. Om det behövs kan du lägga till mer mjöl. Degen bör insisteras i minst en timme, en gång blandad och lämnats i ytterligare en timme.

2. Fyllning för chebureks. ingredienser:

Kött tillsammans med lök borras i köttkvarn. I hakan tillsätt vatten, salt, kryddor och peppar. Alla blanda väl. Fyllningen ska bli tät och inte spridas.

3. Framställning av chebureks. Innan du börjar göra chebureks måste du blanda nuvarande deg. Efter det, från degen för att separera små portioner, rulla dem i en tunn pannkaka och sprida fyllningen. Det är nödvändigt att limma kanterna så att inga sömmar finns. Därför kan du använda kanten på plattan. Fry chebureks borde vara i en kastrull, i mycket olja, över medium värme. När cheburek blir gyllene ska den tas bort och läggas ut på en servett för att bli av med överflödigt fett, då chebureksna är läckra och saftiga. Avslutade chebureks kan ses på bilden.

Små hemligheter att laga chebureks:

Nu vet du hur man gör chebureks hemma. Kanske för första gången får du inte riktiga chebureks. Men förtvivlad inte! Öva och anpassa din färdighet när du förbereder denna maträtt, och chebureks kommer alltid att glädja dig och dina nära och kära.