Kläder till skogen

En av de trevligaste typerna av rekreation kan kallas en vandring i skogen, oavsett om det letar efter svamp eller bär, fiske på flodbredden eller bara en vandring med tält för shish kebabs. När du planerar en resa till skogen, noggrant överväga inte bara listan över produkter och lager, men också allvarligt närma sig valet av kläder för rekreation.

Kläder för vila i skogen

Naturligtvis är det viktigaste kriteriet för att välja outfit bekvämlighet och komfort, för ingenting ska hålla dina rörelser öppna. Men observera fortfarande vissa regler i det öppna utrymmet är nödvändigt, eftersom skogen inte bara är en underbar plats för din semester utan också ett hem för olika slags insekter och andra djur. Därför kommer de att känna sig som ägare till skogen och ta gästerna på besök. Så vad ska du lägga på skogen för att inte skada dig själv? Välj slutna kläder, träningsbyxa eller byxor med elastik på fotleden, en windbreaker med långa ärmar och en huva, en T-shirt och en keps eller bandana. I det här fallet kommer ditt utseende vara svårt att ringa modigt och glamoröst, men tro mig, i skogen finns det andra lagar. Stängda kläder är nödvändiga för att skydda mot fästingar, myggor och andra insekter som väntar på att du blir deras byte. Sommar är en aktiv fas av ticks liv, så välj kläder till skogen av ljusa färger - vit, gul, rosa, blå, beige. Detta hjälper dig att snabbt märka fästet och ta bort det tills det ögonblick det går till huden. Det mest tillförlitliga sättet att skydda mot fästingar är att huden inte är tillgänglig, så fyll i dina byxor i dina strumpor eller skorskor och lägg på huvudet på en keps eller baseballlock.

Om du går till skogen på sommaren och inte vill belasta dig med skiktskläder, använd sedan insektsmedel, applicera den på de utsatta hudområdena. Men kom ihåg att det är bättre att föredra slutna kläder för vila i skogen, som vid ankomsten bör tvättas noggrant och torkas.