Överdvikt: orsaker

Idag när problemet med övervikt är särskilt akut är det viktigt att förstå att människor skapar detta problem själva. Om du förstår, tvingar ingen oss att överta eller äta skadlig mat. Och om du förstår orsakerna till uppkomsten av övervikt, så förstår du att det är dags att ta ansvar.

Överdvikt: orsaker

Många människor tenderar att tro att övervikt är en ärftlig sak. Och allt skulle inte vara något, men det är bara inte sällsynt att identiska tvillingar har olika viktkategorier. Detta tyder på att människor bara har en tendens att övervikt, men själva vikten överförs inte som ett ärftligt program.

Många hävdar att problemet är i ämnesomsättningen. Men om du inte har hypothyroidism och liknande sjukdomar, har metabolismen i ditt fall inget att göra med det. Det finns fall när, och med hypothyroidism, kvinnor behöll vikt i normen.

En annan anledning - en stillasittande livsstil. Hon håller motvilligt med henne, men det finns faktiskt sanning i det här. Kalorier som kommer med mat, spenderas inte på vitala funktioner, så de fylls upp av kroppen för framtiden i form av ett tjockt lager.

Den främsta orsaken till övervikt är felaktiga matvanor. Äter du söt utan ånger? Har du mycket mjöl i din kost? Gillar du stekt pajer, pommes frites och annat "fett"? Vanan att äta felaktigt överförs ofta från föräldrar, vilket ger upphov till hela generationer av feta människor.

Risken för övervikt

Det är ingen hemlighet att den största skadan av övervikt är en hemsk belastning på hjärtat, blodkärlen och fetma av inre organ, vilket gör deras arbete svårare. Är det värt att prata om psykologiska problem med övervikt - lågt självkänsla , självtvivel, isolering? ..

Det enda sättet att hantera allt detta är att ta ansvar och en gång för allt att gå vidare till rätt näring som kommer att läka både kropp och psyke.