Euphyllinum till barn

Eufillin är ett läkemedel som finns i form av tabletter och pulver. Euphyllins sammansättning innefattar teofyllin, dilaterar kärlen. Läkemedlet minskar trycket, slappnar av släta muskler, förbättrar blodflödet. Under påverkan av euphyllinum finns stimulering av hjärtmuskeln, nervsystemet är lite upphetsat. Kumulativa egenskaper noteras också.

Indikationer för användning

De viktigaste indikationerna för användning av barn eufillina är bronkial astma, emfysem, lungödem och andra sjukdomar, som åtföljs av ökat tryck. För vuxna är en av indikationerna en stroke, åtföljd av hjärnödem och hjärtinfarkt.

Läkemedlet eufillin har följande kontraindikationer:

Bland biverkningarna av euphyllin är diarré, huvudvärk, kräkningar, nervös upphetsning, buksmärta, djup andning, hjärtklappning, hypotoni. Om läkemedlet administreras rektalt kan irritationer i rektal slemhinnor observeras. Förekomsten av ett så stort antal kontraindikationer och biverkningar gör läkemedlet ganska farligt med okontrollerad tillträde.

Euphyllinum till barn

Du kan inte ordinera euphyllin självständigt! Instruktionen säger att läkemedlet inte tillämpas tills 3-års ålder är uppnådd. Därför kontakta alltid en läkare som kommer att säga om det är möjligt att ge eufillin till barn eller om det ersätts med ett liknande läkemedel. Tabletter och kapslar kan ordineras till 12-åriga barn, men i detta fall bestäms dosen av euphyllin av läkaren.

Med akut behov är euphyllin i tabletter förskrivet till barn vid beräkning av ca 5 milligram per kg vikt. Tidssystemet bör också observeras. Till exempel kan nyfödda barn med hosta eller bronkit administreras euphillin inte oftare än en gång var 8: e timme. Om barnet är mer än sex månader, minskar administrationstiden till sex timmar. För äldre barn är tidsintervallet detsamma, men dosen av läkemedlet reduceras till tre till fyra milligram. Ibland kräver kroniska sjukdomar användningen av euphyllin i stora doser. Barnet ska administreras upp till 16 milligram av läkemedlet per kg vikt. Den dagliga normen bör dock inte vara mer än 400 milligram. I så fall ska hela volymen euphyllinum delas upp i fyra doser. I händelse av att biverkningarna inte får sig att känna sig och barnets tillstånd förbättras märkbart, kan den totala dosen på rekommendation av läkaren ökas med en fjärdedel, som sätts till 500 milligram per dag.

Vid behandling av spädbarn ordineras elektrofores med euphyllin oftare, eftersom läkemedlet inte injiceras direkt i kroppen, men används för att blötlägga enheten. Denna procedur hjälper till att förbättra blodcirkulationen, mätta bruskvävnad och skada sputum i andningsorganen.

Inandningar med euphyllin

Eufillin - ett oumbärligt läkemedel i obstruktiv bronkit. Det expanderar blodkärl och underlättar utsöndringen av sputum från ett barns kropp. Utmärkt och snabbt avlägsnar obstruktion. I sjukhusens sjukhus är inhalationer gjorda av en stor mängd läkemedel. Så, fem ampuller av euphyllin kräver 10 ampuller difenhydramin och en halv liter vatten. Om du har en kompressorförstörare, kommer doseringen att vara mycket lägre, men andelen ska förbli densamma.

Innan du utnämner och späd euphyllin för inhalation till ditt barn, var noga med att konsultera din läkare.