Gonarthrosis av knäleden av 2: a graden - behandling

Gonarthrosis - Knäledets artros, deformera artros - En sjukdom där det finns en progressiv förstöring av ledbrusk.

Symtom och stadier av gonartros

I sjukdomsutvecklingen skiljer läkare 3 grader:

  1. När gonartrosis 1 grad av smärta inträffar först efter långvarig fysisk ansträngning. I knäregionen kan det finnas en liten svullnad, som snabbt passerar sig själv. På detta stadium är det möjligt att klara problemet med traditionella medicinmetoder.
  2. Med gonartros hos knäskåren i 2: e graden blir smärtorna frekventa eller konstanta, uppstår även i viloläge och intensifieras efter träning. När du går, böjer och böjer benet i knäet, kan det vara knäck och klick. Knäet är svullet nästan hela tiden, dess uppenbara deformation observeras. Dessutom finns det en gemensam styvhet, som kan minska hela dagen. På natten kan det finnas smärta i kalvsmusklerna. Behandling av gonarthosis i 2d-graden kräver att ett antal potenta droger tas och folkmedicin kan endast användas som hjälpmedel.
  3. Med gonartros av grad 3 är det synligt signifikant deformation av leddet, konstant smärta, begränsning av rörlighet, till och med att det är omöjligt att kliva på värkbenet, markerad lameness. Konservativ behandling i detta skede är vanligtvis ineffektiv och kirurgisk ingrepp krävs.

Hur man behandlar gonartros hos knäleden i andra graden?

Med den andra graden av knäledgonartros är behandling med konservativa metoder fortfarande möjlig, men den bör utföras under strikt medicinsk övervakning. Behandling av gonartros innehåller en mängd olika åtgärder:

  1. Mottagning av läkemedel.
  2. Om möjligt, minska belastningen på den drabbade leden. Med ensidig gonartros i 2: e graden är användningen av sockerrör ett bra sätt att minska belastningen, men i den bilaterala formen av sjukdomen, när båda knäna påverkas, är denna metod inte tillgänglig och det är nödvändigt att begränsa sig till speciella knäkuddar.
  3. Sjukgymnastik - laser, magnetoterapi , elektrofores, lågfrekvent vibration. Hjälper till att minska puffiness, smärta och inflammation.
  4. Massage, manuell terapi och terapeutisk gymnastik. De bidrar till förbättrad blodtillförsel, gemensam utveckling och återställning av normal rörlighet.
  5. Dieten för gonartros hos knäleden i 2: e graden är en obligatorisk del av behandlingen och måste normalisera vikten (eftersom fettavlagringarna ger en extra belastning på lederna) och säkerställer intag av nödvändiga vitaminer och mineraler. Mat bör delas (4-5 gånger om dagen), innehåller en liten mängd fett och så lite salt som möjligt, vara rik på växt- och animaliska proteiner, B, C och D. vitaminer.

Förberedelser för behandling av gonartros hos knäleden i 2: e graden

Standardregimen för behandling av gonartros innefattar att ta mediciner av sådana grupper:

1. Non-steroidala antiinflammatoriska läkemedel:

De används främst för att lindra smärtssyndromet och i större utsträckning eliminera symtomen än en långvarig terapeutisk effekt.

2. Hondoprotektorer:

Det här är läkemedel som innehåller syntetiska analoger av de ämnen som bildar den broskiga bindemedelsvävnaden. Bidra till restaurering av brosk, men bör tas regelbundet, långa kurser. Till samma grupp ingår preparat av hyaluronsyra, vilket är en analog av artikulär smörjning.

3. Intraartikulära injektioner av kortikosteroider. De används i korta kurser för akuta symptom och svår smärta.

4. Salvor och kompressor - används för att lindra svullnad och minska smärta. Av salvorna är de mest effektiva beredningarna baserade på icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:

För komprimerar oftast använda droger som Bischofite och Dimexid .