Panikattacker-orsaker

Psykiska störningar, djup depression, hjärtsjukdomar och centrala nervsystemet - lära känna de främsta orsakerna till panikattackssyndromet. Detta syndrom avser en allvarlig sjukdom, som måste kasseras. Annars kommer en person att bli en neurotisk, och allt livets glädje kommer att förlora all sin attraktion för honom.

Symtom och tecken

Panikattack eller, som läkare kallar denna sjukdom, är vegetativ kris en oförklarlig och smärtsam attack av allvarlig ångest. Sjukdomen åtföljs av rädsla och olika vegetativa (somatiska) symtom. Attack panikattack är resultatet av allvarlig fysisk och mental överbelastning. Känslan av ständig psykisk stress, i kombination med symtomen som hör samman med panik, indikerar förekomst av sjukdomen. Tecken på panikattack inkluderar:

Sådana attacker kan variera från några minuter till flera timmar. Den genomsnittliga varaktigheten av en panikattack är 15-30 minuter. Dessa attacker är spontana och kan inte kontrolleras. Men tillsammans med spontana attacker finns också situativa anfall som uppstår i situationer som potentiellt är "farliga" för en person:

Den första och plötsliga attacken av en panikattack på en person är psykiskt svår att överföra. I framtiden kommer en person i ständig "väntan" för en ny attack och därmed ger förstärkning till sin sjukdom. Rädsla för uppkomsten av en annan attack av panikattack på en viss plats tvingar en person att undvika denna plats eller situation. En person har rädsla, som kallas "agorafobi". Ökande agorafobi leder till social disadaptation av en person i samhället. På grund av deras rädsla kan en person inte lämna huset och därmed fördöma sig självständighet, bli oskadlig och en börda för sina nära och kära.

Att behandla är omöjligt att skjuta upp

Behandling av panikattacker består i användning av läkemedel och psykoterapi. Läkemedel kan inte eliminera orsakerna till panikattacker, men de kan försvaga eller tillfälligt eliminera dess symtom. Det finns tre grupper av läkemedel som kan ordineras för behandling:

  1. Betablockerare. Preparat av denna grupp blockerar åtgärden av adrenalin delvis, de kan användas för att förhindra panikattacker.
  2. Lugnande medel. Denna grupp av läkemedel minskar excitabiliteten i centrala nervsystemet och därmed bryter panikattacken. Lugnare tar snabbt bort symptomen på panikattacker, men kan inte eliminera deras orsaker, vilket ofta tvingar en person att ta lugnande medel i åratal. Det senare leder till ett starkt beroende av droger, reducerar en persons tänkande förmåga.
  3. Antidepressiva läkemedel. Som ett resultat av långvarig användning av drogen tenderar panikattacker att sluta. Men efter att läkemedlet avbrutits är det möjligt att åter attackera attacker. För att undvika långvarig medicinering och återkomst av sjukdomen efter deras uttag, är det nödvändigt att förstå och eliminera den psykologiska delen av panikattacker med en professionell psykoterapeut.

Skämm dig inte för ditt problem och var rädd för att söka hjälp från specialister. Livet är vackert och det finns inget utrymme för rädsla och ångest. Ta hand om dig själv och ta hand om din hälsa.