Vad ska man göra i dagtidsläget?

Mycket ofta under sommarsemestern lämnas skolbarn utan övervakning. När morföräldrar bor i en annan stad, och föräldrarna är tvungna att spendera hela dagen på jobbet, är det enda alternativet en dagskolan vid en skola eller annan utbildningsinstitution.

Utsikterna att tillbringa sommaren i lägret trivs naturligtvis inte alla barn, så lärarens uppgift är att organisera fritiden för sina elever på ett sådant sätt att barnen på morgonen går med i lektionerna med glädje och entusiasm.

Vad att underhålla barn i ett dagtidsläger?

I huvudsak blir de pedagogiska universiteten ledare i barnens läger. Visst, utan att ha tillräcklig erfarenhet, måste unga lärare "racka sina hjärnor" än att ta barn i ett barnläger. När allt kommer efter att ha uppfyllt det allmänna programmet har barnen fortfarande mycket tid och energi, vilket måste riktas till rätt spår.

Så, underhållning och användbara aktiviteter för barn i dagtidslägerna - låt oss hjälpa framtida lärare med organisationen av användbar och intressant fritid.

  1. Tänk på vad man ska göra med barn i ett dagläger på den första dagen, du måste allokera tid för att lära känna killarna med varandra. Låt varje barn prata kort om sig själv och hans hobbyer. Barnens berättelser hjälper lärarna att hitta ett tillvägagångssätt för varje elev.
  2. Ovärderliga fördelar för barns hälsa och övergripande utveckling kommer att medföra sportspel och tävlingar. Volleyboll, badminton, fotboll - barnen är bara glada att spendera tid på idrotten, för att stärka laganda och känsla av kamratskap.
  3. Utbildning av överlevnadsförmåga och kännedom om vilda djur. Vad kan vara mer intressant för en skolpojke än en landresa tillsammans med kamrater. I naturen kan du inte bara introducera barn till sällsynta exemplar av växter och djur, utan också organisera olika kurser för överlevnad i nödsituationer.
  4. Vid dåligt väder kan du göra kreativitet. Eleverna i juniorklassen kommer att ha stort nöje i modellering, teckning och hantverk. Till exempel kan du göra leksaker från improviserade verktyg. Lämpliga för dessa ändamål är kottar, ekollon, muttrar, tändstickor, plastpapper, papper. Att äta äldre barn i ett dagläger är en fråga som kräver fantasi och uppfinningsrikedom. Som ett alternativ kan du bjuda in killarna att göra en tidningstidning, dekorera klassen med alla slags affischer eller montera en video om lägret och dess elever.
  5. Klasser med barn i ett dagläger kan inte bara vara underhållande men också kognitiva. Till exempel kan man allokera en timme för att läsa extracurricular litteratur, så säkert listan över sådana barn gavs innan de gick på semester.
  6. Det är intressant och användbart att spendera tid för spel i lotto, domino, schack och checkers.
  7. Att utveckla kommunikationsförmåga och kreativitet kommer att bidra till att tala offentligt. Exempelvis kan lektionsdeltagare utföra på scen framför föräldrarna med danser, sånger och roliga skisser. Sådana aktiviteter är mycket användbara för slutna och oskadliga barn. Dessutom hjälper de eleverna att upptäcka kreativ potential, samt förstå hur planering, övning och repetition är viktiga.
  8. Medan pojkarna kommer att spela fotboll, kan tjejerna hitta ett yrke efter eget tycke och arrangera en modeshow. Äldre skolbarn kommer att vara intresserade och användbara lektioner i smink, design eller sömnad.
  9. En bra sommardag är ett utmärkt tillfälle att gå på picknick i närmaste park. Det är dock värt att ta hand om att barnen tar med sig tillräckligt med vatten och inte lättfördärvliga produkter.
  10. En spännande aktivitet för skolbarn kommer också att finnas olika utomhusspel, sportkonkurrenser och reläer på skolstadiet.