Melon under amning

Juicy och doftande melon är traditionellt närvarande i menyn hos de flesta inhemska familjer. Men när den efterlängtade babyen dyker upp, måste sjuksköterskor ofta seriöst ompröva deras kost. När allt kommer omkring kan barnets omogena matsmältningsorgan ännu inte smälta och fullständigt smälta några av de ämnen som kommer med moderns mjölk. Därför är frågan om det är möjligt att äta en melon under amningen, öppen för mödrar som älskade denna frukt före graviditeten. Tänk på vad experter säger om detta.

Är melonen användbar för ammande mödrar?

Denna melonkultur släcker perfekt törst och fungerar som en utmärkt tonic. Användningen av melon under amningen kan dock orsaka allvarlig allergi hos spädbarn. Läkare har visat att sannolikheten för detta ökar avsevärt om mamman själv är en allergilider med erfarenhet. Predisposition till detta tillstånd är ofta ärvt.

Glöm inte att melonen är en riktig mästare i innehållet av socker, betraktas som snabb kolhydrater. Sådana ämnen kan leda till allvarlig jäsning i barnets ändå inte fullständigt bildade mage och orsaka kolik och ökad gasproduktion. Därför reagerar erfarna barnläkare, vars mammor är intresserade av huruvida det är tillåtet att äta melon under amning under den första månaden av barnets liv, vanligtvis svarar negativt. Även om du älskar denna naturliga produkt, bör du avstå från att använda den under de första tre månaderna av ditt barns liv.

När barnet har blivit lite och du inte märker en uttalad allergisk reaktion mot andra grönsaker och frukter, försök gradvis att återföra melonen till din meny. I det här fallet ska du inte helt överge det. Melonmatning under amning är av följande skäl:

  1. Denna frukt anses vara en riktig skattkälla av vitaminer och mikroelement. Han kommer att bli en pålitlig assistent i kampen mot hjärt-, lever- och njursjukdom, gikt, reumatism och kommer också att stärka immuniteten. Dessutom är melon rik på naturlig fiber och karoten, vilket gör den till ett oumbärligt element vid behandling av förstoppning och andra tarmdysfunktioner.
  2. För att ta reda på några skivor melon är mycket användbart för laktation, eftersom det stimulerar en intensiv tidvattnet mjölk från moderen.
  3. En sådan produkt främjar fullständig rengöring av kroppen och normaliserar njurarnas arbete.

Regler för användning av melon

Om du tvivlar på om det är möjligt att äta melon under amningen, oroa dig inte: om du följer vissa regler är det helt säkert. Först av allt, börja skriva in i din meny med en liten bit, som det är tillrådligt att äta på morgonen. Om barnet känns bra och du inte ser utslag på huden, har hans avföring inte förändrats, men hans hälsa har inte förvärrats, nästa dag kan vårdmor behandla sig med två portioner melon. Den högsta tillåtna delen av produkten vid veckans slut är 3-4 skivor.

Ät inte en melon på en tom mage. Mamma som lider av gastrit, kolit, magsår, det är också bättre att ge upp denna frukt. Melon kan framkalla en försämring av några allvarliga sjukdomar i mag-tarmkanalen. Med diabetes är dess användning strängt kontraindicerad.

Välja en melon, en ammande mamma bör vara särskilt försiktig. Det är önskvärt att fruktens yta inte har marker och sprickor, som ofta innehåller patogena bakterier. Att köpa en skivad melon är också ganska riskabel. Om du fortfarande regalera en melonbutik och stöter på sådana obehagliga fenomen som kräkningar, diarré, illamående, - omedelbart ta ett absorberande preparat som aktivt kol och ring en ambulans.