Hur bestämmer du hur stor fetthalten är i kroppen?

Många människor som strävar efter idealet, vill veta mängden fett i kroppen. Att veta detta värde kan du förstå om det är värt att gå ner i vikt eller omvänt måste du få några pund. Den normala andelen fett i kroppen hos en kvinna är 18-25%. Om detta värde når 35%, så kommer kroppen att visa tecken på fetma .

Hur bestämmer du hur stor fetthalten är i kroppen?

Det finns flera olika alternativ, till exempel kan du helt enkelt mäta volymen med ett måttband för att se förändringarnas dynamik. Men denna metod kan inte betraktas som universell, eftersom den har betydande brister.

Andra sätt att ta reda på andelen kroppsfett:

  1. Bioimpedans . Det har länge visat sig att fett, muskler och andra delar av kroppen har olika elektriska motstånd. Denna metod används i medicin, men idag kan du köpa hemskalor, vars arbete är baserat på denna teknik.
  2. Ultraljud . Metoden är utvecklad med hänsyn till det faktum att vävnader med olika densitet i sitt eget beteende fluktuationer. På detta stadium ger denna metod ofta inte rätt resultat, så det är fortfarande arbete på gång.
  3. Vägning i vatten . Mycket komplicerade formler används i denna teknik. Mätning sker ungefär så här: en person sitter i en stol som är avstängd från skalorna. Sedan tar han ett starkt andetag och sänks i 10 sekunder. i vattnet. För att erhålla exakta resultat upprepas proceduren tre gånger.
  4. Röntgenskanner . Detta är det mest exakta sättet att bestämma procenten av fett i kroppen, men det är också dyrare. Tack vare en speciell teknik erhålls exakta värden.
  5. Mätning av fettveck . Det enklaste och mest prisvärda sättet att få nästan helt exakta resultat. Med hjälp av ett speciellt mätinstrument mäts de feta vikarna på flera ställen. I princip kan du använda en vanlig kaliper. Fettvikt mäts på triceps, biceps, midja och strax under axelbladet. Alla värden läggs upp och titta på de värden som föreslås i tabellen.