Mixed feeding - hur man matar?

Nästan varje mamma vill mata barnet med bröstmjölk, men tyvärr fungerar det inte för alla. Någon kan helt enkelt inte lära sig att applicera en crumb, en liten andel kvinnor har faktiskt brist eller brist på mjölk.

Oavsett vad det var, men om barnet inte släpper, blir det inte värre, det utvecklas sämre, vilket innebär att mamma behöver veta hur man ordentligt organiserar blandad matning, eftersom det inte är värt att helt ge upp bröstmjölk, särskilt när barnet inte är ännu det var också 6 månader gammalt. Kampen är även för några droppar mjölk, men inte till nackdel för barnet - det ska vara fullt.

Hur man beräknar kompletterande utfodring med blandad matning?

För att veta hur mycket barnet äter måste du väga det före och efter utfodring på exakta barns elektroniska skalor efter varje måltid hela dagen. Därefter bör du studera informationen om hur mycket du ska konsumera en blandning eller mjölk hos ett barn av lämplig ålder. Baserat på dessa uppgifter blir det lätt att förstå hur många milliliter barnet inte har nog att känna sig fulla och nöjda med.

Ett annat sätt att bestämma den saknade kvantiteten kompletterande livsmedel är metoden för blöta blöjor. För att göra detta måste du vägra en dag från blöjor och sväva barnet på gammalt sätt för att förstå hur normen (12 blöjor om dagen) skiljer sig från verkligheten och lägger till en blandning av 30 ml per barn i taget tills detta belopp är lika. Denna metod är ganska felaktig och tidskrävande.

Om du beräknar mängden kompletterande livsmedel med ögat finns risk för övermatning av barnet, vilket innebär att matsmältningsbesvär, uppstötning, ökad magsvolym och följaktligen övermatning sker. Låt barnet inte äta några gram av blandningen, i stället för att få sitt överskott.

Hur matar man med blandad matning?

Unga mödrar är ofta oroliga över frågan om hur man ger en blandning med blandat utfodring, eftersom det är väldigt viktigt att på rätt sätt närma sig införandet av kompletterande livsmedel så att barnet inte en gång ger upphov till bröstet alls, till förmån för flaskan. För att göra detta måste du först ge bröstet, och kanske två om mjölken är mycket liten. Först efter att barnet har druckit all mjölk, ska en flaska med en blandning erbjudas.

En annan metod som används av mammor - ett barn i en matning får bara bröstmjölk, och i nästa blandning och sådana måltider växlar, men kombinerar inte.

En liten nyans om flaskan - nippeln på den ska vara styv med ett litet hål, så att barnet skulle tillämpa samma ansträngningar som bröstsugning. När allt är om bröstvårtan är mjuk och blandningen strömmar utan problem kommer barnet snart att inse att det här är det bästa sättet för honom och vill inte längre arbeta nära bröstet.

Om barnets tilläggsmatning är ett tillfälligt tillstånd, är det bättre att ge blandningen inte genom en flaska, utan från en sked eller en kopp. Så det finns mer chans att barnet inte kommer att ge upp bröstet till förmån för en sådan obekväm ätning, men det kräver en speciell skicklighet. För att säkerställa att mjölken inte går förlorad alls är det obligatoriskt att sätta barnet i bröstet på natten, för att vara exakt, tidigt på morgonen från 3 till 8 timmar.

Enligt vetenskapligt arbete i detta ämne är det vid den här tiden att prolactin, som är ansvarig för framställning av mjölk i bröstkorgen, produceras i det maximala beloppet när barnet suger bröstet. Totalt ska bilagor till bröstet vara minst tre, annars kommer mjölken gradvis att försvinna.

Ett annat knepigt sätt att du kan prova med barnet så att han inte ändrar dig för en flaska - det finns ett speciellt system där behållaren med en blandning hänger på näsan på våtsköterskan och vätskan rinner ner i mjukröret. Tack vare det elastiska materialet känner barnet inte att han, tillsammans med bröstvårtan, har ett främmande föremål i munnen också. Således är barnet mättat samtidigt med bröstmjölk och en blandning.