Än att härleda löss till barnet?

Sällan börjar barn klaga på klåda i hårbotten och med noggrann undersökning visar det sig att lössen har avgjort i håret. Vid upptäckt av parasiter bör man omedelbart vidta åtgärder, eftersom löss reproduceras mycket snabbt, och barnet kommer mer och mer att lida av outhärdlig klåda och andra allergiska manifestationer. Dessutom kan dessa insekter i undantagsfall orsaka mänsklig infektion med särskilt farliga sjukdomar - tyfus och återkommande tyfus.

Alla föräldrar behöver veta hur man snabbt tar bort löss från ett barn för att befria dem från dessa hemska "grannar" och förhindra eventuell förorening av andra familjemedlemmar.

Medicin för pedikulos

Shampoo är det enklaste och mest bekväma sättet att bli av med barnet från parasiter. De har en trevlig lukt, appliceras elementärt på huvudet och irriterar inte barnets känsliga hud. Shampoos från löss är gjorda på grundval av Insecticide Permethrin, som har en nerv-paralytisk effekt på insekter, men är relativt ofarligt för människokroppen.

De mest populära produkterna i denna kategori är schampon Nok, Veda och Biosim. De är åldrade på huvudet i ca 30-40 minuter, lätt tvättas bort, men är förbjudna för användning under barn under 2 år och gravida kvinnor.

Paranit, Nittifor, Medifox har också en liknande effekt. De finns i form av en kräm eller lotion, som gnids i rötterna av hår och hud och förblir på huvudet i 20-40 minuter och tvättas sedan av.

Efter att ha behandlat håret och huden med anti-parasitiska läkemedel, är det nödvändigt att noggrant kamma håret från rötterna till spetsarna med en speciell hård kam och upprepa proceduren i en vecka.

Folkmedel för löss

I folkmedicin finns också vissa droger som kan användas för att utesluta löss och nits inte mindre effektivt än på speciella sätt. Här är det möjligt att notera chaeriskt vatten, tranbärsjuice, borsalva, och även tinktur av sådana örter som skummel eller malurt. Var dock försiktig med behandling av folkmedicin, för att inte förvärra situationen, och om det inte finns något resultat, kontakta din läkare.