Varför försvinner mjölken från en ammande mamma?

Amning har alltid varit, är och kommer att vara en prioritetsblandning. Om matningsmoden förlorar mjölk, uppstår därför alltid frågan om varför detta händer och vad som behöver göras.

Varför försvinner mjölken från en ammande mamma?

Om du konsulterar en läkare med denna fråga kommer han att förklara att den främsta orsaken till bristen på bröstmjölk är den aktiva utvecklingen av adrenalin. Inte för ingenting länge blev alla kvinnor berättade i mammalsjukhuset att amning är kategoriskt förbjuden att vara nervös, upprörd, skandalös etc. Denna viktiga aspekt bör inte förbises, eftersom vissa mödrar även lindriga stress kan orsaka brist på mjölk.

Förutom adrenalin kan orsaken till varför mjölken försvinner i en ammande kvinna vara undernäring, eller snarare bristen på tillräcklig dricksregim. Som läkare har bevisat är det den vätska som en kvinna dricker minst 2,5 liter per dag, vilket fungerar som en bra stimulator för mjölkproduktion. Det märkligt nog låter det, men läkare rekommenderar att du dricker lättare kokt vatten, speciella teer, kompositar och träder in i din diet grönsaksoppa, men från mjölk desto mer fet, måste du ge upp en stund.

Fysiologiska förändringar under amning

Förutom ovanstående skäl kan en kvinna observera brist på produktion av bröstmjölk under tredje, sjunde och tolfte veckan efter förlossningen. Detta sker emellertid inte för att amning minskar, men för att barnet växer aktivt och den kvinnliga organismen inte har tid att snabbt bygga om det. För att panikera eller acceptera några speciella preparat för en laktemi så är det inte nödvändigt, efter 3-4 dagar kommer det att justeras oberoende.

Så, brist på bröstmjölk kan observeras med lågt vätskeintag eller stress, och även för att barnet växer snabbt. Efter att ha analyserat sin livsstil kan varje kvinna försöka eliminera orsaken till att amning fortsätter tills det är nödvändigt för barnet och lämpar sig för sin mamma.