Hur man väljer en melon?

Detta material är för dem som inte är likgiltiga med den gudomliga aromen och den söta, saftiga smaken av melon. Vi kommer att prata om denna frukt idag. Först och främst några ord om egenskaperna hos denna vansinnigt läckra frukt. Visste du att meloner länge har använts för att behandla en mängd olika sjukdomar, och rekommenderas nu för dietister i en diet? Melon kött är indicerat för anemi , hjärt-kärlsjukdomar och ateroskleros, liksom för lever och urinvägar. Dessutom hjälper användningen av melon att förbättra matsmältningen, och lugnar också nervsystemet och hjälper till att bli av med depression . Och detta är bara en del av alla användbara egenskaper hos detta fostermirakel. Men de arbetar bara på ett villkor. Melon bör odlas under de rätta förhållandena, inte övermättad med nitrater och tillväxtförstärkare och i tiden försvunnen från trädgården.

Låt oss förstå, Hur man undviker oönskat köp och väljer rätt mogen, söt och läcker melon.

Hur man väljer en bra saftig och mogen melon?

I olika regioner kan du hitta på försäljning meloner av olika sorter. I mittzonen i vårt land är dessa frukter av sorten "Kolkhoznitsa" eller "Torpedo" och i söder - "Amal", "Altai", "Galileo", "Cantalupa" och andra. Frukt är betydligt olika i smak, och i smak, och i utseende. Men kraven på att välja meloner är desamma och beror inte på sorten. Hur skiljer man mogen, bra melon från en grön oätlig frukt?

Först och främst uppmärksamma lukten. En kvalitetsmelon är doftande med sin karakteristiska arom, och inte med gröna eller rotna. Särskilt intensiva, behagliga melonanteckningar ska känna vid basen (svansen), som måste vara torr, inte grön, som också talar om modningen av frukten.

Väljer en melon, vi studerar också dess yta och färg. Den ska vara gul med gyllene vener. Om den senare är grönaktig, eller om det finns sådana områden på ytan av melonen, så är det troligen en orätt frukt framför dig och förväntar dig god smak av det. Köp inte meloner med bruna fläckar eller med skador i form av sprickor, bucklor eller flis. En ojämn patchig färg kan indikera starten på råttor av fostret, och om skorpans integritet störs kan patogena bakterier komma in i massans kött, vilket sedan kan orsaka allvarliga förgiftnings- eller matsmältningsstörningar.

Några fler små hemligheter som du bör uppmärksamma när du köper meloner. Det är nödvändigt att trycka på frukten något i området "utloppet". Om en melon är mogen och saftig, då blir den lite mjukare än på alla omkretsar. En annan indikator på melodinas modning är ett döv ljud när fostret är pattat. När melonen är väl mogen, flyttar fröna något från massan, vilket skapar ett hålrum, vilket är orsaken till döv ljudet.

Hur väljer man en usbekisk melon?

Om ozbekiska meloner dominerar på dina hyllor på marknaden eller i affären, måste de lära sig hur man väljer rätt. Denna sort präglas av en beigefärg och en karakteristisk söt melonsmak. Vi uppmärksammar först och främst färgen på skalen. Det ska inte ha gröna fläckar och bruna fläckar och vara för mjuka. Mjukt frukt kan bara ligga i området för "tippen". Och naturligtvis förbinder vi luktsansen. En bra uzbek melon, som frukten av något annat sortiment, är behagligt doftande och stimulerar aptit.