Torrfiltrering "Panda" - mästerklass

Tekniken för torrfiltrering blir populärare. En mängd leksaker, souvenirer, smycken gjorda av filtull är bara en liten del av vad som kan göras från individuella fibrer av ull eller filt. I den här mästerklassen kommer vi att prata om hur man ullar en panda i tekniken för torrfiltrering.

Rolig leksak

Vi behöver:

  1. Vår mästarklass på filtpanda börjar med skapandet av huvudet. För att göra detta, ta en remsa av vit ull ca 16x5 cm i storlek. Vik det i en boll, samtidigt som du försöker hålla fibrerna från att hålla ihop inte för hårt. Detta gör det lättare att köra nålen. Därefter komprimera bollen med en stor nål och å ena sidan behandla bollen så att fibrerna förblir lite fluffiga. Denna utskjutande del kommer att tjäna som en pipa och mun av en panda.
  2. Sedan på den utskjutande delen av munstycket, gör en nål med en nål och en mun, och därefter ta en liten svart ull och lägg den och bilda en tut panda.
  3. Gör nu en mun. För att göra detta, använd en nål för att sätta in en tunn svart uldråd i näsan och dra sedan den till hörnen av munnen längs de tidigare bildade vecken.
  4. Ögon av en pandafärg med sot eller svart pulverfärg, skuggning av fingret. Och för att skapa öronen använder du svart ull, staplade i en liten oval. Med en nål, fäst öronen mot huvudet.
  5. Det är dags att börja känna vår lilla tjuras kalv. Använd vit ull för detta. Bandet av ull ca 25x5 cm i storlek, vik i formen av ägget, fluffar fibrerna längs kanterna. Använd sedan en nål för att försegla delen. Ju större nålstorleken desto snabbare kommer du att göra kroppen. Du borde få en tätt långsträckt oval, vars ena ände lämnar lite fluffigt.
  6. Anslut kroppen till huvudet med en nål. Fortsätt att kasta pandaens tassar. Använd för detta ändamål en ull av svart färg (lika tyg av en ull i storleken 10х3 sm). Ge detaljerna formen av långsträckta ovalar.
  7. Fäst tassarna i kroppen. Försök att sticka nålen djupare, så att tassarna stannar fast. Därefter dekorera teddybjörnen med platsen för kopplingen mellan huvudet och kroppen med en liten mängd fluffigt svart hår.
  8. I slutet av detta skede av arbetet får du en underbar björngunga. Det är bara att hämta plastögon för leksaken och lima dem i mitten av de ovaler som du ritade med sot.

Tryckt applikation

Vill du få ett originalt tillbehör eller dekorera en tröja med en ovanlig applikation? En fin björn, tillverkad i tekniken för torrfiltrering, kan enkelt klara av den här uppgiften. Överför bilden av pandaen på spårpappret eller dra direkt björnen på tyget.

Dela ullen i fibrer och börja köra dem i tyget. Om du inte har ett speciellt filtverktyg, använd en vanlig nål. Det tar lite längre tid, men slutresultatet blir detsamma.

På samma sätt fyll de övriga delarna med vitt hår. En tunn tråd gör en mun. Från tunt snoet in i fiberfilamentet gör en kontur mellan svartvita detaljer. På det här enkla sättet kommer du att uppnå en klar skillnad mellan svart och vitt.

För att återuppliva svarta och vita tryckta applikationer, gör panda rosa kinder. För att göra detta, fluff en liten mängd ullrosa. Än en gång, använd en nål längs hela applikationen för att driva ullens klibbande fibrer. En utmärkt dekoration för vanliga och unremarkable textilväskor är klart!

Av ull kan du stapla och många andra intressanta leksaker .