Klänning-kimono med egna händer

Klänningar i stil med "kimono" har varit populära i Europa i många årtionden, och de nationella kläderna till japanska kvinnor med denna snitt är tusentals år gamla. Hur man syr en kimono klänning med egna händer, kan du lära av den presenterade mästerklassen.

Så vi symar kimono klänningen i grundmodellen: utan dragkedjor och några extra detaljer. En sådan klänning-kimono kan sy i egna händer, till och med äga de initiala syfärdigheterna. För nybörjare rekommenderar vi att du väljer ett billigt elastiskt tyg, vars kanter inte smuler. Erfaren hantverkare kan sy en kvällsklänning utifrån modellen och välja bra silketyg.

Mönster av en kimono klänning

Mönstret är mycket enkelt att göra baserat på mönstret av dess storlek. I den är endast linjen i hylsan modifierad. Hylsans längd beror på vilken modell som valts.

Sy en kimono klänning med egna händer

  1. Modellen av vår kimono klänning med något överdriven midja. Vi mäter längden från axeln till platsen som ligger 3 till 4 cm över midjelinjen, lägger 2,5-3 cm till sömmarna, vi skär ut 4 identiska delar av bodice.
  2. Genom att mäta längden från bodice till golvet skär vi skirt-maxi med hänsyn till monteringen i övre delen, och fördjupar den något till hemmet (5-6 cm).
  3. Mäta volymen på den plats där kroppsdelen och kjolen kommer att förenas, avskurna den nödvändiga längden från det elastiska bandet av medellängd. Avgiften för sömmen är inte färdig så att bandet i produkten är något stramt.
  4. Sy axlarnas sömmar på framsidan och baksidan, lägg in försiktigt på bakstycket. Vik på 1,5 cm skivor på bröstet, gör en jämn syning på symaskinen.
  5. Vi sy axlarna av ärmarna, bearbeta de nedre delarna av ärmarna, böja dem ned med 1,5 cm, och gör en söm.
  6. Njut plockar upp kjolet överst, sy på det elastiska bandet, priposazhivaya. Vi spenderar kanten på skrivmaskinen och böjer med 2-3 cm.
  7. Elegant kimono klänning är klar!

Vi erbjuder andra modeller av fashionabla kimono klänningar.