När uppstår klimakteriet?

Den reproduktiva perioden i en kvinnas liv, det vill säga den tid då hon är kapabel att fatta och bära ett barn, har egenskapen att sluta. Och den här tiden brukar kallas klimakteriet .

Efter att ha gått i vuxen ålder och försöker på något sätt planera henne och förlänga sin ungdom, vill varje kvinna veta vid vilken tidpunkt klimakteriet börjar.

Idag, när livskvaliteten ständigt smälter, är frågan om kvinnors hälsa ganska brådskande, så att kvinnor inte skämmar sig inte bara för att ifrågasätta sin läkare och diskutera med sina vänner så delikat tillstånd som klimakteriet, men föredrar att förbereda sig för denna period i förväg.

När börjar klimakteriet hos kvinnor?

För att besvara frågan om hur många år som börjar på klimakteriet är det nödvändigt att vända sig till statistiska data. I de flesta kvinnor är övergången till klimakteriet i åldern 50 plus eller minus 5 år, även om det går att begränsa åldersgränsen i ytterligare 5 år i båda riktningarna. I dessa fall talar de om uppkomsten av för tidigt eller omvänd sen menopaus.

Processen med hormonell anpassning kännetecknas av familjens likhet i symptomatologi och tidpunkten för utseendet av klimakteriet . Därför är övergången till menopausen längs den kvinnliga linjen av samma familj i samma ålder, vilket gör det möjligt att förutsäga med stor sannolikhet för när en kvinna har klimakteriet. Även om man inte kan underskatta de enskilda kvinnornas individuella egenskaper och effekterna av hennes livsstil på reproduktiv hälsa - kan de väsentligt förändra klimatperioden.

Termen för klimakteriet påverkas av:

Faser av uppkomsten av klimakteriet

Climacteric perioden förekommer inte samtidigt.

Det finns tre tidsperioder, varefter kvinnan lämnar reproduktiv ålder.

  1. Premenopause . Efter fyrtio och under de närmaste åren börjar kvinnokroppen minska östrogenproduktionen. Menstruation hos en kvinna blir oregelbunden: de kan vara antingen för rikliga eller för knappa.
  2. Klimakteriet - östrogenhalten minskar till minsta värden, de månatliga stoppen.
  3. Postmenopaus - inträffar ett år efter avslutad sista menstruation.

Tyvärr finns det inga metoder som kan exakt bestämma början på klimakteriet. Allt bestäms av de enskilda egenskaperna hos varje kvinnas kropp. Men i alla fall bör en kvinna förstå att uppkomsten av klimakteriet inte är slutet på livet, utan bara hennes nya skede.