Elektrisk bröstpump

Om behovet av att uttrycka överflödig bröstmjölk visste även de forntida indianerna. I deras stammar var det ett vanligt att uttrycka överskott av näringsämnesvätska, eftersom det ansågs vara en samhällsegenskap. Förfarandet genomfördes av kvinnliga prästinnehavare, de sögde mjölk från moderns bröst och gjorde bröstet produktivt.

I vår tid, som i oldtiden, finns det ett behov av att uttrycka mjölk under barnets utfodring, men moderna metoder är mycket mer humana, både fysiologiskt och psykologiskt. Tack vare framsteg har dagens mammor till sitt förfogande särskilda anordningar för uttryck. De kallas bröstpumpar och är uppdelade i mekaniska och elektriska. Bröstpumpanordningen är enkel, lätt att använda, och det är oumbärligt för att samla bröstmjölk om du behöver lämna och lämna ditt barn under överinseende av en pappa eller flickvän.

Tänk på en elektrisk bröstpump

Den har en mer komplex design än mekanisk, men det gör den mer funktionell. De flesta elektroniska bröstpumpar fungerar både från elnätet och från batterierna. Bärbar och bekväm att använda, elektrisk bröstpump är oumbärlig för mödrar som leder en aktiv livsstil.

Användningen av en bröstpump hjälper till att ta bort mjölkresterna från bröstet, stimulerar bröstet för att släppa ut en ny del av näringsvätskan, låter dig samla in mjölk för att mata barnet under frånvaron av mamman.

Hur man använder en elektrisk bröstpump?

Före första användningen måste enheten steriliseras och samlas in med anvisningarna som är anslutna till den. Tvätta sedan händerna och bröstet, sätt dig ner och lugna dig. Först är användningen av automatisk bröstpump mycket viktig psykologisk stämning. Experter rekommenderar att du håller barnet vid bröstet. Du kan ta en varm dusch eller ta en lugn och trevlig musik.

Så, du är redo. Fäst tratten i den elektriska bröstpumpen mot bröstet så att bröstvårtan är centrerad. Börja bättre med minimala exponeringslägen, och hämta sedan ett bekvämt läge för dig. Optimal är den hastighet vid vilken mjölk flyter i en likformig trickle eller stänk med pulserande rörelser, och det borde inte vara något obehag eller smärta. Vanligtvis tar processen 12-15 minuter. När mjölken slutar flyta, ta apparaten från bröstet. För att förvara den uppsamlade vätskan, placera den i en sluten behållare och lägg den i kylskåpet. Det är lämpligt att göra en anteckning om datum och tid för uppsamling av mjölk, den rekommenderade hållbarheten i kylskåpet - upp till 48 timmar.

Efter att ha uttryckt bröstpumpen måste enheten sköljas. För att göra detta ska bröstpumpen demonteras, de delar som har direkt kontakt med mjölk eller bröst tvättas med tillsats av tvål, varefter de ska skållas med kokande vatten. De återstående delarna kan enkelt tvättas under varmt vatten. Alla delar i bröstpumpen ska torkas utomhus, utan att torka.

Hur steriliserar jag bröstpumpen?

Ett av sätten att sterilisera kokar. Placera bara delar av enheten i rent kokande vatten, plast - i 5 minuter, silikon - i 3 minuter. Att strama tiden för kokning är inte nödvändigt för att undvika bildning av plack på enhetens delar. Kokning är en fri, men tidskrävande metod, steriliteten varar upp till 3 minuter. Det är mycket lättare och effektivare att använda en sterilisator för en bröstpump. Denna enhet är enkel och bekväm, det gör att du kan hålla bröstpumpen steril och kräver ingen ansträngning från din sida.

Med omsorg om bröstpumpen kommer enheten att hålla dig länge.