Barnet biter bröstet

Amning är kul för både mor och barn, men ibland finns det en obehaglig situation, som modern inte vet hur man ska reagera. Till exempel biter ett barn hans bröstkorg. Vad händer om barnet ger ont och obehag, och hur kan man avvika honom från det?

Varför biter barnet bröstet?

Faktum är att orsakerna till vilka barnet biter bröstet kan vara flera. Ett mycket litet barn, troligtvis, biter bröstet på grund av felaktigt grepp. En äldre baby som redan har tänder kan bita bröstet, eftersom hans tandkött är kliande, eller han häller bara tuggningsförmågan. I dessa två fall är det nödvändigt på olika sätt, eftersom barnet biter bröstet av olika skäl.

Hur man misshandlar ett barn att bita på bröstet?

Om ett barn biter sitt bröst hårt och mamma är säker på att han inte leker, då är det nödvändigt att träna korrekt ansökan. Barnet med sugande ska förstå inte bara bröstvårtan, utan också en halo. Om barnet inte har tagit upp bröstet korrekt, är det nödvändigt att ta det från bröstet och applicera det igen.

Om mamman ser att barnet förstör, måste man agera försiktigt och aggressivt. Om barnet biter bröstet när du matar, är det nödvändigt att ta bröstvårtan, det är nog att klämma det med två fingrar strax ovanför barnets mun och mjölken kommer sluta komma. Varje gång barnet biter, är det nödvändigt att sluta mata och uthålligt förklara vad man ska göra så det är omöjligt.

För högljudd reaktion kan orsaka motsatt effekt. Barn älskar skarpa ljud, och barnet kanske gillar att mamma så högt skriker från sina handlingar. Flera gånger, och barnet biter avsiktligt för att uppnå en liknande effekt.

Om barnet biter bröstet, vad ska moderen bestämma utifrån barnets beteende. Det viktigaste är att agera med självsäkerhet och ihållande.