Mead hemma - receptet för en doftande dryck av alkohol

Mead i hemmet - ett recept för att göra en drickdryck från naturlig honung, du kan utföra det med hjälp av äkta gammal teknik eller med hjälp av idéer anpassade till moderna förhållanden. Resultatet kommer att bli en annan alkoholhaltig dryck med tunna honungsbitar.

Mead - bra och dåligt

Hem älskling , vars användning beror på honungen som används för att förbereda den, när den används i mått, kommer att ha en positiv effekt på kroppens grundläggande system och förbättra hälsan.

 1. Komponenter som ingår i köttet, som fungerar tillsammans, hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, ta bort toxiner och tungmetaller.
 2. Inte okänd är antiinflammatoriska, antibakteriella och immunmodulerande egenskaper hos drycken, vilka är oersättliga för förkylning, akut respiratoriska infektioner, försvagad immunitet.
 3. Användningen av mjöda ökar uthålligheten, uppmuntra, ge styrka, stärka nervsystemet och hjälpa till att hantera depression.
 4. Trots alla fördelar med mead, glöm inte bort alkoholinnehållet, och alkoholmissbruk har inte gett någon fördel för någon. Drick en drink i små doser, och ge inte under några omständigheter barnen.

Hur man gör mead

Förberedd klassisk mjöl i hemmet är lågalkohol och har en styrka på 7-10%. Det är att föredra att använda honung med en rik smak, arom, exklusivt naturlig och hög kvalitet för att skapa en drink. Sammansättningen av kryddor kan korrigeras för att smaka eller lämna ensam humlehopparna.

ingredienser:

beredning

 1. Blanda vattnet med honung och värme med omrörning tills kokning, avlägsnande av skummet.
 2. Efter 1,5 timmars kokande tillsätt till mättnad hop och kryddor, koka i 10 minuter, ta bort behållaren från elden.
 3. Efter kylning blandas jäst upp till 28 grader, utspädd jäst blandas, lämnas i 2 dagar i värmen, varefter den hälls i behållaren under septum.
 4. I slutet av jäsning, filtrera meaden, flaska.

Kolbonering av mjöda hemma

En mjöl hemma är ett recept för matlagning, vilket kan innefatta ett ytterligare steg, till exempel karbonisering. Genom det är det möjligt att fylla honungsdryck med gasbubblor, på grund av vilket det kommer att likna champagne eller annan liknande alkoholisk kolsyrad dryck.

 1. För karbonisering i varje flaska med spänd kastad mjöda, lägg till en matsked honung. Kapaciteten är begränsad och lämnas i 5 dagar.
 2. Carbonize den färdiga drycken kan väljas innan jäsningen fermenteras (10% av den totala). Det läggs till den färdiga köttet, varefter drycken tappas, förseglas och en dag senare rengörs i kylan.
 3. Kolning av mjöda kan utföras genom att tillsätta fruktos eller dextros till färdig dryck, varefter de korkade flaskorna lämnas i 3-5 dagar.

Mead hemma - ett enkelt recept

Mead, vars recept kommer att presenteras ytterligare, kräver inte lång kokning, det är enkelt förberedt, det visar sig mjuk att smaka med trevliga honungsbitar. Jäst måste förtunnas tidigare i en liten volym varmvätska, tillsätt sedan till den nedkylda under locket till 30-40 grader av mättnad.

ingredienser:

beredning

 1. Mjölkproduktionen börjar med kokande renat vatten.
 2. Tillsätt honung och rör om innehållet i pannan tills produkten är fullständigt upplöst i kokande vatten.
 3. Efter 5 minuters kokande lek kryddor och humle täcka behållaren med lock, stäng av elden och låt skålen svalna ner innehållet.
 4. Tillsätt den utspädda jästen, häll basen i jäsningsbehållaren under septum i 5-7 dagar.
 5. Klar mead är flaska.

Hur man gör honungsmjöl från gammal älskling?

Ett annat beprövat populärt recept på kött från honung hemma gör det möjligt att få en ovanlig smak söt och sur alkoholhaltig dryck med honungsmedel. Till de traditionella ingredienserna i detta fall, lägg tranbär nypressad juice, och honung använder den gamla eller fermenterade.

ingredienser:

beredning

 1. Lös honung i vatten, koka i 15 minuter, svalna till 30 grader.
 2. Tillsätt saft av tranbär, kryddor, jäst, rör och låt jäsa i 3 dagar i värmen.
 3. Ta behållaren på en sval, mörk plats i 3 veckor, varefter drycken är flaska.

Recept för mjöda hemma utan jäst

Gjord med egen hand mjöd hemma utan jäst, vars recept kommer att presenteras nästa, kommer att ha en trevlig konsistens. På ytan av otvätta russin finns vildgås, som blir en aktivator av jäsningsprocessen, så att du inte kan tvätta komponenten i det här fallet.

ingredienser:

beredning

 1. Honung är upplöst i vatten.
 2. Lägg russin i honungsvatten, lämna i en varm, mörk plats till slutet av jäsningen.
 3. Den overplayed mead utan jäst flaskas i mörka flaskor, förseglas och placeras på en sval plats i 3-4 månader.

Nonalcoholic Mead - recept

Den traditionella ryska drycken av en mjöl kännetecknas av en alkoholhaltig grad, som inte tillåter att smaka på drinken för dem som inte dricker alkohol av någon anledning. Följande recept ger dig en alkoholfri dryck som innehåller högst 1% alkohol. Tekniken för skapandet är enkel, enkel men tidskrävande.

ingredienser:

beredning

 1. Vatten blandat med honung, ge det fullständigt upplöst.
 2. Lägg till obehandlade färska körsbär, efter att ha tagit bort benen från dem, lämna blandningen att vandra i en mörkare plats, täcka med gasbindning.
 3. Vidare flaskas den non-alcoholic meaden, förseglas och förseglas på en sval plats i 3-4 månader.

Starkt kött - recept

Om du behöver rätt recept på mjölk hemma för att få en drink med ökad styrka, är följande alternativ lämpligt för genomförandet av idén så väl som möjligt. Tillsammans med honung läggs socker till kompositionen, som när den interageras med jäst, fyller drycken med ytterligare en grad.

ingredienser:

beredning

 1. I varmt vatten, lösa helt honung, sedan socker.
 2. Lös upp i en liten mängd flytande jäst, störa sötvatten från honung.
 3. Lämna behållaren med fermenterad blandning på ett mörkt ställe för jäsning i 7-10 dagar.
 4. Häll drycken i flaskor, lägg i kylan för att mogna i ytterligare 2-3 månader.

Spicy mead

Att förbereda meaden för nästa gamla receptet ger möjlighet att smaka en utsökt kryddig dryck med anteckningar av ingefära, nötkött och citrus. Bland de traditionella tillsatserna finns kanel, humle, muskotnöt. Användningen av vinjäst lindrar den obehagliga eftersmak som erhållits efter fermentering på bakverkstillsatsen.

ingredienser:

beredning

 1. Honung blandas med vatten, kokt i 2 timmar, omröring.
 2. Skölj volymen av vatten till originalet, tillsätt kryddor och humle, koka i 40 minuter.
 3. Kyl roten till 30 grader, blanda den utspädda jästen, häll i en jäsningstank med en hydroshock och lämna i 2 veckor.
 4. Töm drinken från sedimentet, sätt på jäsningen.
 5. Späd mej i flaskor, sätt i kylen för åldrande i minst en månad.

Kött på vodka - recept

Elementärt beredda mead på vodka, utan att kräva långvarig jäsning och åldring. Honung blandas med alkohol, insisterar en vecka. För ytterligare smak sätts citrusjuice, kryddor, färska eller torra doftande örter till drycken. Det är viktigt att samtidigt välja en spritdryck av exceptionellt hög kvalitet.

ingredienser:

beredning

 1. Tillsätt honung, citronsaft, mintbladen till vodka, rör om noggrant.
 2. Låt blandningen ligga i en tätt sluten glasbehållare i 5-7 dagar, skaka från tid till annan.
 3. Den färdiga drycken filtreras, filtreras, hälls i rena flaskor och förvaras på en sval plats.

Mead på alkohol

Att göra en mead hemma på något recept kan slutföras genom att lägga till alkohol, vilket ger drycken den önskade styrkan. Den senare kommer att bero på mängden tillsats som späds ut i förkokt vatten i ett förhållande 1: 1. Kompositionen kan kompletteras med andra kryddor att välja mellan.

ingredienser:

beredning

 1. Lös upp honungen i varmt vatten, koka i 30 minuter, ta bort skummet.
 2. Kall bryggen, tillsätt humle och jäst, lämna till att vandra i 3 dagar.
 3. De lägger kryddor och väntar på att jäsningen avslutas på cirka 5-7 dagar.
 4. Filtrera drycken, häll den på flaskor och låt den mogna i en månad.
 5. Innan du serverar, sätt meaden till önskad styrka med alkohol.

Med vad dricker du mead?

Efter att ha förberett din egen välsmakande hemgjorda mjölk, är det dags att bekanta sig med drinkens regler och traditionerna för dess användning.

 1. Mead serveras företrädesvis som en aperitif före en riklig och hjärtlig måltid för att öka aptiten, öka utsöndringen av magsaft och därigenom påskynda matsmältningsförfarandena.
 2. Det perfekta mellanmålet för meadvätta äpplen, tranbär, molbär, lingonberries, saltade vattenmeloner, syltade gurkor och andra pickles.
 3. Förutom pickles, sylt, rökt eller saltat kött serveras alla typer av färska grönsaker, sura söta frukter och bär till drycken.
 4. Ett lämpligt mellanmål bakas med kött, ost och stekost (sött och mellanmål).
 5. Det rekommenderas inte att servera fisk och skaldjur, som anses vara helt olämpliga för smak egenskaper hos en liknande dryck.

Hur mycket lagras meaden?

Som nämnts ovan bör mead konsumeras i små portioner, vilket förplikter sig att säkerställa de beredda dryckens lämpliga lagringsförhållanden.

 1. Perfekt behållare för säkerheten av berusande honungsdryck är flaskor, flaskor och glasburkar. I Ryssland lagrades drycken i ekfat, vilket bara förbättrade smaken.
 2. Hermetiskt förseglade behållare placeras i en källare, källare eller kallt skafferi utan tillgång till ljus.
 3. Livslängden hos mead kan variera beroende på förberedelsemetoden och i genomsnitt är 5-7 år för jästversioner och 15-20 år för bezdozherzhevyh.