Enema med förstoppning i hemmet

Vissa människor stöter ofta på problemet med avföringsfördröjning. Det kan lösas med hjälp av läkemedel från apoteket. Många väljer fortfarande folkläkemedel - konsumtion av kli, mejeriprodukter, juice och andra produkter som hjälper till att lindra tillståndet. För att snabbt ta bort obehaget vid förstoppning hemma kan du använda enema eller göra en speciell massage i buken. Dessa metoder vidtas oftast när särskilda livsmedel eller mediciner inte hjälper ordentligt.

Hur korrekt lägger du enema med en spruta vid förstoppning hemma?

Från första början är det nödvändigt att täcka den zon där förfarandet kommer att äga rum. Den injicerade vätskan ska inte vara kall - cirka 37 grader Celsius.

Under proceduren ligger den nödbehövliga på vänster sida och böjar sedan knäna. Sätt in pärmens spets med svängrörelser. Därefter injiceras den tidigare beredda vätskan inuti. Vissa enemas ger nästan omedelbar effekt - du kan gå på toaletten efter tio minuter. Och andra fungerar bara efter 12 timmar, men de är mindre irriterande mot inre floran.

Förfarandet för införande av enema är enkelt och en person kan även göra det själv.

Typer av enemas

Rengöring av enema hemma

Oftast används en rengörande enema för att bekämpa fattig tarmtvätt. Det har praktiskt taget ingen effekt på receptorerna och muskeltonen.

Förfarandet kommer att kräva en mugg av Esmarch (säljs i varje apotek) och två liter kokt vatten. Päran i sig liknar en gummi varmvattenflaska, som i slutet har en tunn slang och en plastspets. En särskild kran tillhandahålls.

Mossen av Esmarch är fylld och hängde upp en meter över den plats där proceduren kommer att äga rum - bäst på sängen. Värmeplattans läge påverkar direkt flödet av vätskan. Det är önskvärt att patienten har en assistent, eftersom det är svårt för en person att omedelbart kontrollera både hans organism och processen med vattenförsörjning till honom. När all vätska är över måste du dra ut slangen. En person borde fortfarande ligga i ca 20 minuter på ett ställe, annars kan effekten inte uppnås. Därefter går du på toaletten.

Laxerande (oljig) enema med förstoppning i hemmet

För oljeband är det tillräckligt att använda endast 50-100 ml. lösning. Den är gjord på basis av en viskös och fet substans. Så oftast används det solrosolja, olivolja eller petrolatumolja . Två matskedar läggs till 100 ml. rent varmt vatten.

Introducera lösningen med en liten gummipäron. Det viktigaste är att den ska ha rätt temperatur - 37 grader. Då kommer blandningen att hjälpa till att slappna av i musklerna, vilket underlättar tömningen. Oftast börjar denna enema att fungera efter tio timmar, så att den oftast pågår på natten.

Hypertensiv enema päron från förstoppning i hemmet

Denna typ av reningsprocedur är utformad för att provocera intestinala receptorer så att han kan göra allt själv. För detta är en stark saltlösning gjord av sulfat heptahydrat, som kan köpas på apotek. Eller använd vanligt livsmedelssalt - detta påverkar inte effekten.

Man tror att den koncentrerade lösningen lockar vatten från de omgivande vävnaderna, vilket mjukar ut excrementet. Dessutom påverkar saltet aktivt slemhinna, samtidigt som det stimulerar peristaltis. Effekten uppnås efter 20 minuter.

När du använder enkelt salt, ta en matsked och späd i 100 ml rent vatten. Om andra element används - sättet att förbereda ska läsas på förpackningen.