Dermatit - Symtom och behandling

Dermatit är en inflammation i huden som uppstår på grund av verkan av yttre och inre stimuli. Inflammation i huden kan orsakas av olika faktorer, eftersom allergener träder in i patientens kropp med mat, andning och kontakt med olika ämnen.

Symtom och stadier av dermatit

Symptom på dermatit och behandlingsmetoder är i stor utsträckning associerad med utvecklingsstadiet och en mängd olika sjukdomar.

Det finns 3 etapper av dermatit:

  1. Den första etappen (akut) kännetecknas av bildandet av bubblor fyllda med vätska.
  2. Den andra etappen (subakut) är förknippad med utseendet av skalor och skorpor.
  3. I det tredje steget (kronisk) finns det en stark rodnad (till en crimson färg) och en förtjockning av huden.

Symtom och behandling av atopisk dermatit

Atopisk dermatit anses vara en komplex sjukdom av allergisk natur. Atopisk dermatit, flera faktorer påverkar kroppen direkt. Fördjupning till atopi (ökad syntes av immunoglobulin) ärvt, och som regel utvecklas sjukdomen i en tidig ålder. Atopisk dermatit kännetecknas av en kraftig rodnad i huden och markerad svullnad. Därefter bildas bubblor, vilka, när de öppnas, lämnar en fuktig erosion. Efter inflammationen går, på huden finns det skorskor och skalor. Atopisk natur är också allergisk rinit och bronkial astma.

Terapi av atopisk dermatit innebär användning av lokala medel och medel för allmän exponering. Inflammerad hud behandlas med salvor och lösningar:

Medlen för generellt inflytande innefattar antihistaminer, vitaminer, antidepressiva medel och immunmodulerande läkemedel.

Symtom och behandling av allergisk dermatit

Allergisk dermatit uppträder gradvis inom några veckor efter kontakt med allergenet eller under upprepad interaktion med den. Symptom på allergisk dermatit liknar dem hos atopisk dermatit. Behandlingen består i att stoppa effekten av den sjukdomsfremkallande faktorn, i övrigt är behandlingen av allergisk och atopisk dermatit liknande.

Symtom och behandling av kontaktdermatit

Med kontaktdermatit blir enskilda hudområden inflammerade, oftast de som kommer i kontakt med allergenet. För att förhindra inflammation, är det nödvändigt att använda skyddshandskar när man arbetar med kemikalier, färger, tvättmedel.

Symtom och behandling av seborrheisk dermatit

Seborrheisk dermatit kännetecknas av överdriven sekretion av sekretion av talgkörtlar. Akne i ansiktet och akne är också en manifestation av seborrheisk dermatit. Ofta med seborrheisk dermatit är en sekundär infektion fäst, vilket kan identifieras genom närvaron av gula skorpor på erosionsytan. Behandling av dermatit i ansiktet utförs av hormonella salvor och krämer (Elidel), liksom intag av sådana droger:

I närvaro av sekundär infektion används Levomikol och 10% Synthomycin emulsion . Stor vikt vid förebyggande och behandling av seborrheisk dermatit har en balanserad kost och korrekt användning av kosmetika av hög kvalitet.

Symtom och behandling av öron dermatit

Överdematit uppenbaras i form av svullnad och rodnad i öronzonen, då finns det bubblor, våta utbrott, erosion. Medföljande örondermatit är en stark klåda och en känsla av öronhet. Om behandlingen inte genomförs sprider sjukdomen sig till mitten och inre örat. För behandlingssyfte torkas de drabbade områdena:

Mycket effektiv vid behandling av kortikosteroida salvor.