Bokhyllor

Mycket ofta samlar människor i hem en stor mängd litteratur, som du behöver någonstans att placera. Om det är 10-20 exemplar kommer det att finnas tillräckligt med vanligt hylla eller plastlåda, men om de ackumuleras mycket, måste du köpa speciella möbler. Och här, som aldrig tidigare, blir bokhylsan användbar. Den har flera rader av hyllor, som kompakt rymmer alla publikationer som ackumuleras under många år, och tack vare de genomskinliga dörrarna kan dina gäster beundra de eleganta omslagen av samlarobjekt.

Uppställningen

Tillverkare erbjuder många intressanta modeller av skåp, som skiljer sig i form, fasadmaterial och andra stilistiska detaljer. Med utgångspunkt från detta kan flera intressanta modeller särskiljas:

  1. Hörnbokskåp . Denna modell är lämplig för små rum där varje meter bostadsutrymme värderas. Det är enkelt att installera i rummets fria vinkel och har hög kapacitet. Om det är möjligt att uppta två väggar samtidigt i ett rum, så kan du installera ett stort skåp, med ytterligare öppna hyllor, där du kan lagra figurer, vaser och andra trevliga saker.
  2. Väggskåp för böcker . Det är mer som en stor hylla med eller utan dörrar. Dess främsta fördel är att det inte tar upp utrymme på golvet, så det kan hängas över en soffa, säng eller tv. Hängande garderober kombinerar ofta öppna och stängda hyllor , vilket gör det möjligt att spara inte bara litteraturen utan också vad du behöver gömma från nyfikna ögon.
  3. Glidskåp för böcker med glas . Skapat för riktiga älskare av litteratur vars samling redan har flera hundra böcker. Skjutbibliotek har två eller tre rader av hyllor, en bakom den andra. För att komma till hyllan, stående i bakgrunden, räcker det med att skjuta fram och bara ta rätt bok.
  4. Barnens bokhylla . Denna modell präglas av kreativ design och rik färg. Den kan göras i form av ett hus, ett träd eller hyllor-lådor, sätta en på den andra. Inuti sådana möbler kan du inte bara lagra läroböcker och bärbara datorer, utan även små leksaker, brevpapper och andra viktiga bagage.

Många modeller av bokhyllor är utrustade med ytterligare sidopåhyllor, som vanligtvis lagrar ramar med foton, lådor och olika souvenirer. Sådana tillägg gör möblerna mer presenterbara och rummet är bekvämare.

Creative approach

Vissa möbeldesigners experimenterar med skåpmodeller, utrusta dem med böjda hyllor och inbyggda lampor. Vissa garderober kombinerar även med fåtöljer och soffor, vilket leder till att alla delar ser oskiljaktigt ut från varandra. Sådana produkter rekommenderas att installeras i rum med moderna interiörer och minimalistisk inredning. Om så önskas kan du göra kreativa möbler huvudinriktningen av inredningen.

Hur man väljer?

När du köper en bokhylla, uppmärksamma inte bara utseendet, utan även sådana kvalitetsindikatorer som kapacitet, öppningsväg och djup på hyllorna. Så om du planerar att fylla på ditt hembibliotek varje månad är det rimligt att köpa ett högskåp med djupa hyllor, där du kan installera två rader böcker. Om du hanterar två dussin böcker och flera tidskrifter kommer det att finnas en ganska kompakt gångjärnsstruktur med kombinerade hyllor (öppna och stängda). Hon tar inte för mycket utrymme i huset och kommer att rymma många användbara saker i vardagen.