De bästa övningarna för pressen

Många kvinnor, som börjar arbeta för att skapa en vacker kropp, står inför problemet med att välja tekniker. För att skapa en vacker mage, erbjuder olika tekniker dussintals alternativ och hur man inte blir förvirrad i en sådan sort och väljer de mest effektiva, bästa övningarna för pressen?

De bästa övningarna för buken

Nu kom majoriteten av specialister på fitnessområdet till slutsatsen att den mest effektiva träningen för bukpressen är enkla vrider som komplicerat tränar musklerna och möjliggör bildandet av en vacker presslinje på kort tid. Utför övningar i 3 uppsättningar med 15-20 repetitioner:

  1. Ligga ner på golvet, benen ihop, böjda på knäna, händerna bakom huvudet, pressade tillbaka på golvet. Riv av axelklingorna från golvet (lyft inte upp ryggen helt), inte av ryck, utan av pressens kraft och se till att din näva alltid kan placeras mellan hakan och bröstet. Töj inte och sträck inte nacken.
  2. Övningar på bänken för pressen i gymmet är likartade, men med full lyft: benen håller kroppen i ett lutande tillstånd, händerna bakom huvudet.
  3. Övningar för pressen på baren, inklusive ett hörn med raka och böjda ben, gör det möjligt för den nedre pressen att fungera bra. Som ersättare kan du utföra liknande rörelser med benen som ligger på ryggen.

Sådana enkla övningar för pressen för kvinnor ger mycket effektiva resultat och måste nödvändigtvis ingå i något komplex för en vacker mage.

Övningar på sidan tryck

En lista över de bästa övningarna för pressen kan inte göra utan övningar på sneda buksmuskler. Det är viktigt att utföra dem intensivt, så att muskeln inte ökar och blir bredare.

  1. Ligga på golvet, händerna bakom huvudet, benen böjda vid knäna, ankeln på högerben ligger på vänster knä. Från det här läget syftar du till att nå rätt armbåge med vänster armbåge (medan armbågarna ska vara i samma plan med huvudet och inte längre framåt). Upprepa 15 gånger, byt sedan benen och sträck din högra armbåge till vänster knä. För denna sida, upprepa också 15 gånger. Kompletta 3 tillvägagångssätt.
  2. Vridning av vinkeln. Torsionen av bandet, speciellt den tyngre, leder perfekt till snedställningen av de sneda bukmusklerna. Glöm inte att du måste vrida vingen i båda riktningarna, annars kommer du till sist att märka skillnaden i utvecklingen av laterala musklerna på den ena sidan.

Glöm inte att sådana komplexa övningar för pressen, som att vrida bandet, nödvändigtvis måste komma in i komplexet på pressen. Isolering alternativ som tränar bara en typ av muskel är också mycket viktigt, men för harmonisk utveckling av kroppen är det viktigt att ge en allmän belastning.

Statiska övningar för pressen

Statiska övningar är enkla övningar för pressen, där det finns inga vanliga upprepningar. Allt du behöver är bara ta den nödvändiga posen och stanna så mycket som möjligt. Det räcker att utföra tre grundläggande övningar:

  1. Ligga på golvet, händerna längs kroppen eller bakom huvudet, benen raka. Klipp tid och riva av de raka benen från golvet till avståndet från matchboxen. Det är nödvändigt att hållas så 40-60 sekunder och i den fortsatta anställning för att öka denna tid.
  2. Övning "Corner": gör detsamma, men lyft dina ben så att vinkeln med golvet är cirka 45 grader.
  3. Den tredje träningen är liknande, men de upphöjda benen och golvet ger en vinkel på ca 60 grader.

Detta träningsprogram på pressen kommer att göra din mage fast och om du ändrar vinklingsvinkeln kan du jämnt fördela belastningen på alla delar av buksmusklerna.