Rumänska dödlift

Rumänska dödlift är en av de mest effektiva övningarna för att utveckla biceps höfter och skinkor, varför det rekommenderas både män och kvinnor. Huvudskillnaden jämfört med konventionell dödlift är att belastningen på nedre ryggraden minskar avsevärt, vilket signifikant minskar risken för skada och smärta efter träning.

Rumänska dödlyftan och dess skillnader från dödlift på raka ben

Död eller deadlift på raka ben utförs med en platt rygg och, som du redan gissat från namnet, på raka ben. Det lägger väldigt tungt på alla muskler i ben och rygg, vilket gjorde denna övning oumbärlig i många komplex.

I den rumänska dödliftet bör benen vara något böjda och baksidan - idealiskt platt. Denna dödlift innebär ett smalt spann av arbetsmuskler: bara hamstrings och gluteus. Om du letar efter en ersättning för död dödlift är rumänskt definitivt inte ett alternativ. Det förutsätter att belastningen är helt annorlunda: mjukare och lokal.


Rumänska dödlift mot problemområden

Kvinnor rekommenderas rumänska dödlift, eftersom det syftar till att ge en skön form till skinkorna och baksidan av låret, vilket ofta är ett problemområde. Detta område förändras inte alls om vi utför den grundläggande drivkraften, för i sig fördelas lasten i rotan på ett annat sätt.

Det är därför som vissa kvinnor som utför denna övning, hävdar att det inte ger resultat. Problemet är inte i träningen, men i det faktum att hans teknik bryts. Trots allt, med rätt resultat, kommer resultaten i form av snäva skinkor och hamstrings inte att hålla dig väntar!

Hur korrekt utföra rumänska utkast cravings?

Korrekt utförande av dödlift är det viktigaste och obligatoriska villkoret. Om du gör otillräcklighet vid utförandet av denna övning hotar det inte bara skador, utan också otillräcklig inverkan på nödvändiga muskelgrupper - det vill säga gör träningen betydligt mindre effektiv. Vi kommer inte vara överens om punkterna, hur man korrekt gör drag i sin rumänska version:

  1. Stå upp rakt, sprid dina axlar.
  2. Sätt fötterna något smalare än bredden på dina axlar, böj dina knän något.
  3. Luta med en perfekt rak rygg (detta är en förutsättning!).
  4. Ta tag i baren på baren (ta hand om dig själv), sprida armarna något bredare än dina axlar (förresten kan rumänska stanovyu pull utförs med hantlar, men med nacken är det lättare att hålla händerna på önskat avstånd).
  5. Rätta smidigt.
  6. Ta djupt andetag och lut dig långsamt framåt. Håll ryggen spänd, rak. För att göra detta, ta bäckenet tillbaka, som om du ville sitta på en stol.
  7. Vid kantning är det viktigt att hålla baren i baren nära benets främre yta och inte bara framför dig.
  8. När stången når nivån på knä eller mittkalv, börja omedelbart en långsam omvänd rörelse.
  9. Andas ut efter att ha passerat den svåraste delen av att lyfta baren upp.

Denna version av deadlift skyddar din nedre del, varför det är så viktigt att utföra en övning med en perfekt platt rygg. Om du vill sänka stången under knäna, men sträckning tillåter dig inte att göra det, når du inte den önskade rörelsens amplitud genom att böja ryggen!

Denna övning är inte en av de enklaste, så försök inte med den första träningen att utföra 20 repetitioner i 3-5 tillvägagångssätt. Om du känner att du inte längre har styrkan att hålla ryggen rak - träningen måste stoppas omedelbart! Om trötthet tar dig för snabbt, försök att lägga till ditt komplex de enklaste övningarna för att utveckla musklerna i ryggen.