Adjika från tomater och vitlök - ett klassiskt recept för en välsmakande och piquant kryddor

Adjika från tomater och vitlök är ett klassiskt recept som hjälper till att skapa en traditionell kaukasisk sås. Under många års existens har denna kryddiga kryddor uppskattats av många nationaliteter, tack vare vilken den har fått nya smaker och är förberedd med paprika, äpplen, pepparrot och andra tillsatser.

Hur man gör ajiku från tomater med vitlök?

Adzhika från tomater och vitlök är ledande inom kategorin naturliga kryddiga kryddor, slående inte bara med den ljusa smaken, utan enkelheten i matlagningen. Det blir nödvändigt att mala grönsakerna i en pastaformig massa, krydda med salt och kryddor och sprida dem över burkarna. Beroende på levnadsvillkoren kokas pastaen eller lagras rå i kylan.

 1. Hem adzhika från tomater och vitlök kommer att vara en värdig dekoration av bordet, bara med saftiga köttiga tomater och kryddor av hög kvalitet. Cilantro, koriander, varm peppar och humle-suneli - den mest populära av dem.
 2. Eftersom kryddiga kryddor är väldigt "flyktiga" är det bättre att bära handskar under matlagning och en påse på köttkvarnens öppning.
 3. Ofta bryggdes inte adzhik, men riklig säsong med salt, satt på bankerna och placerades i kylan. I avsaknad av nödvändiga betingelser kokas massan från 5 minuter till en timme, rullas upp och placeras på en mörk plats för förvaring.

Adjika från tomater och vitlök - ett enkelt recept

En enkel adzhika från tomat och vitlök kommer att introducera nybörjare till de grundläggande reglerna för matlagning - de är tillgängliga och tar inte mycket tid. Allt du behöver är att mala huvudingredienserna i köttkvarnen, rikligt krydda med salt, låt den brygga och tätt stängt i sterila burkar, skickas till förvaring på en kall plats.

ingredienser:

beredning

 1. Häll tomater med vitlök.
 2. Tillsätt salt och blanda väl.
 3. Adjika är enkelt från tomater och vitlök - ett klassiskt recept, där massan insisteras på 3 timmar och läggs ut på burkar.

Adjika från tomat, peppar och vitlök

Kokt ajika från tomat, peppar och vitlök är en av de mest populära "folk" alternativen. Balanserad smak, otrolig doft, en mängd färska säsongsbetonade grönsaker och en enkel matlagningsteknik, tack vare vilken du kan lagra färdiga produkter vid vilken temperatur som helst - de viktigaste fördelarna med detta mellanmål.

ingredienser:

beredning

 1. Skala grönsakerna i köttkvarn.
 2. Säsong, häll i oljan och sjuda i en timme.
 3. Tillsätt ättika och rengör.
 4. Adzhika kokad från tomat och vitlök är ett klassiskt recept där färdiga kryddor rullas upp och skickas till förvaring.

Adjika från tomater, vitlök och pepparrot

Recept adzhiki från pepparrot , tomat och vitlök är användbart för älskare av vitaminberedningar. Under den kalla årstiden kommer denna krydda perfekt att "uppmana" och stödja kroppen med användbara ämnen, eftersom roten av pepparrot innehåller askorbinsyra, vilket kommer att ge smak och matsmältning kommer att förbättras och fungera som en utmärkt anti-kall botemedel.

ingredienser:

beredning

 1. Tomater och pepparrothack.
 2. Smaka med olja, socker och salt och koka i 40 minuter.
 3. Tillsätt ättika och vitlök.
 4. Adjika från tomater och vitlök är ett klassiskt recept som förutsätter omedelbar upprullning av kryddor i burkar.

Sharp Adjika från tomat och vitlök

Adjika från färsk tomat, bitter peppar , vitlök är en klassiker av georgisk mat. Även med tanke på att ingredienserna har otrolig skärpa, i färdig form visar sig att kryddorna är balanserade, måttligt heta, kryddiga och aromatiska. Hemligheten är enkel: Kaukasiska kockar använder ett minimum av produkter och följer klara proportioner.

ingredienser:

beredning

 1. Häll tomaterna.
 2. Koka, tillsätt salt, peppar och vitlök.
 3. Adjika från tomater med vitlök är ett klassiskt recept där massan kokas i 5 minuter och rullas i burkar.

Adjika från tomat och vitlök med aspirin

Adzhika från tomat och vitlök utan vinäger kommer att gå med i klasserna av kvalitetssorteringar, för idag finns det många komponenter som hjälper till att hålla ämnena helt ofarliga. Så det vanliga aspirinet ökar inte bara lagringstiden för konservering utan ger även möjlighet att förbereda kryddan utan att laga mat, vilket garanterar säkerheten för maximalt användbara ämnen.

ingredienser:

beredning

 1. Grönsaker rullar i köttkvarnen.
 2. Den resulterande massan av salt, tillsätt aspirin och lägg åt sidan i 3 timmar.
 3. Sprid på burkar och rulla.

Adjika från grön tomat och vitlök

Adjika från tomat och vitlök är ett recept som gör att du kan använda en omotisk gröda. Oftast handlar det om gröna tomater , som inte är lämpliga för att äta råa, men som är utmärkta för att förbereda många rätter. De är neutral smak, enkelt ta dofterna i de närliggande komponenterna, vilket är särskilt uppskattat när man skapar kryddor.

ingredienser:

beredning

 1. Grind tomater tillsammans med två typer av peppar.
 2. Häll i oljan, krydda och koka i 35 minuter.
 3. Tillsätt ättika, vitlök, gröna, blöt i 10 minuter och rulla.

Adjika från tomat, vitlök och äpplen

För dem som vill känna friskhet, piquancy och en trevlig arom samtidigt är adjika från tomater och vitlök utan peppar och äpplen perfekt. Till skillnad från traditionella kryddor är en sådan beredning väldigt ömtålig, öm och har en frukt sötma som perfekt framhäver smaken av en stekt biff eller en rökning biff.

ingredienser:

beredning

 1. Tomater, äpplen och morötter högg och koka en timme.
 2. Cool, säsong, tillsätt ättika, vitlök, smör och sprid på burkar.

Adjika från tomat och vitlök i en multivariat

Lyckliga ägare av hushållsapparater är säkra på att en utsökt tillagad adzhika från tomat och vitlök endast är möjlig i multivarket. De har helt rätt: det ger en långsam och stadig längtan, den moderna gadgeten skyddar kryddan från att bränna, vilket därigenom lindar hemmafruarna kontinuerlig omrörning och tråkigt stående nära plattan.

ingredienser:

beredning

 1. Tomat och pepparhack och laga mat i "Stewing" 2 timmar.
 2. Tillsätt de övriga ingredienserna och tomatiken i "Baking" i 30 minuter.
 3. Klar adzhika från färsk tomat med vitlök läggs ut på burkar och rullas upp.

Adjika från tomater och vitlök utan matlagning

Rå adzhika från tomat och vitlök är den enklaste och rättaste versionen av matlagning, så att du kan njuta av läckra och hälsosamma produkter även under den kalla årstiden. Ett par burkar av denna krydda kommer att komplettera smaken av disken, öka aptiten och stödja kroppen med en tillgång av användbara mineraler och vitaminer som inte har genomgått långvarig värmebehandling.

ingredienser:

beredning

 1. Blancherade, rengjorda och hackade tomater med resten av ingredienserna.
 2. Säsong med juice, salt, socker, överför till burkar och skicka till kylskåp.