Glasfiber i taket

När man planerar och gör reparationer, är det ofta en fråga som rör takets slut. Glasfiber anses vara det vanligaste materialet för att slutföra inte bara taket, men även väggarna.

Glasfiber, som används som takmontering, har många fördelar och egenskaper: brandbeständighet, ekologisk kompatibilitet (gjord av naturliga komponenter), styrka, ingen ackumulering av statisk elektricitet, "andningsbar" yta (förhindrar utseende av svampar och mögel), överkomliga priser. I sin struktur är det en duk tillverkad av glasfiber och impregnerad med modifierad stärkelse.

Glasfiberlocksbehandling - höjdpunkter och regler

Innan du slutar måste du sätta på taket och avsluta med sandpapper. Belägg sedan med en primer för att förbättra vidhäftningen. Detta material behåller sin styrka och samtidigt böjas utan skada och deformation. Steklooboi är gjorda av miljövänliga produkter och är utrustade med möjlighet till ångvattendiffusion, vilket är utmärkt för allergiker. I ytan, trimmad med glasfiber, kan du enkelt skruva i skruvarna och hänga ett ljust takljus. Det rekommenderas att täcka denna yta med vattenbaserade färger. Steklooboi kan tvättas med vatten med eventuellt diskmedel. Det är ett svåra att antända material, vilket i princip är mycket svårt att antända.

Hur man limar glasfibern på taket för målning?

Vi har redan nämnt att det första att göra är att nivåera taket . Den släta, borstade och primerade ytan är klar för användning. Canvas kan limas på olika ytor: plast, betong, tegel, spånskiva, gipsskiva och jämn metall. Ytan ser mjuk och smidig ut.

Klistring av taket med glasfiber ger förberedande arbete, som består i att kontrollera ytan för integritet och gips. Om det är sprickor, måste de förseglas. Små sprickor kan avlägsnas med en kitt, och större med en cement-sandmortel.

Klistret i sig görs vid rumstemperatur med tätt stängda fönster (utkast är otillåtna) och avsaknad av hög luftfuktighet. Fogen slätas väl med en spatel. När ytan torkar väl kan du börja måla. För att göra detta är det bättre att använda vattenbaserad eller vattendispergerad färg. Det finns en åsikt att glasfiber kan målas med akrylater och latexanaloger. Det är värt att beakta att akrylater endast är lämpliga för torra rum: sovrum, plantskola eller kontor. Experter rekommenderar att man lägger på ett eller två lager kitt igen och först då för att börja måla, för då kommer glasfiber inte att absorbera så mycket färg och konsumtionen minskar avsevärt.

Innan limning av glasfiber på gipsskivans tak är det nödvändigt att helt demontera den gamla beläggningen, för att jämföra och rengöra taket på damm och föroreningar. Du kan börja limningsprocessen antingen från hörnet av rummet eller från mitten. Om du börjar från mitten måste du beskriva den linje från vilken processen börjar. När du klistrar är det nödvändigt att ta hänsyn till huvudpunkterna: Närvaron av två sidor i materialet (fram och bak). Framsidan är den yttre delen av rullen, som måste "se" från taket. Det finns en felaktig åsikt att glasfibern har en absolut jämn yta. Men det här är inte så, för det har pilens riktning, vilket bör beaktas när man klistrar. Stapeln ska gå i en riktning. Annars kommer den applicerade färgen på glasfiberen att ha olika toner.