Stekt teddies

Ännu trevligare än att samla svampar kan bara vara deras ätande. På hösten kan du förbereda doftande stekta små vågor, som diversifierar det vanliga svampbordet från uttråkad veshenok och svamp.

Receptet på rostade fräknar

ingredienser:

beredning

Vågorna torkas försiktigt med en pappershandduk, och jordens rester skakas av med en borste. Vi skär svampen i hälften.

Smält smör i en stekpanna och steka vitlök på den i 30 sekunder. Efter tiden har gått, lägg till svampar i pannan och fortsätt att laga mat i 4-5 minuter, omrör innehållet i pannan varje minut. Glöm inte att lägga till lite salt.

Du kan servera stekta tårtor med kokta potatisar , men det bästa tillägget kommer att vara ett glas vitt vin och en skivad krispig vitbröd med gräddeost.

Stekt tepals i gräddfilssås

ingredienser:

beredning

Ta bort vågorna från föroreningarna och koka i saltat vatten (1 matsked salt per liter vatten) i 30 minuter.

Hacka löken noggrant och stek den till en ljusgyllen. Tillsätt vitlöket genom pressen till stekt lök och fortsätt matlagning i 30 sekunder. Tillsätt hackade svampar i lökarna och stek dem alla i 5-7 minuter. Häll i pannan blandad med mjöl gräddfil och gryta alla tillsammans i ytterligare 5-7 minuter. Smaka sur gräddesås med salt och peppar till smak. Stänk den färdiga maträtten före servering.

Hur lagar du stekt svamp?

ingredienser:

beredning

Klipp fräkena i hälften om de är riktigt stora, varefter vi suger dem i saltat vatten i 15 minuter och torkar sedan. Svampen vi diskuterar hälls i 1/2 kopp mjöl.

Blanda kvarvarande mjöl med senap, lök, vitlök, salt och peppar. Vispa mjölken med ägget. Vid fritering värmer vi upp vegetabilisk olja.

Vi doppar svamp först i mjölk-äggblandningen, och sedan häller vi i en blandning av mjöl och kryddor. Stek waveletterna i den förvärmda oljan och sprid den på pappershanddukar.