Tårta "Lady fingrar"

Vid det festliga tillfälle kan du göra en tårta "Lady's fingrar", dess recept är ganska enkelt att utföra, och den färdiga kakan ser väldigt imponerande på bordet.

Berätta för dig hur man gör en tårta "Lady fingers".

Receptet på kakan "Lady's fingrar"

För att förbereda tårtan "Lady's fingrar" behöver vi separata custard-kakor, eclairs , en delikat grädde gjord av färdig choklad och gräddfil (eller bättre från tjock osötad yoghurt).

ingredienser:

För grädde:

beredning

Först förbereder vi den bryggda degen för eclairs: skölj skänk med vatten, häll mjölken, värm det på elden och smälta smöret i mjölken. Vi tar i början av kokningen med kontinuerlig omröring. Vi lägger till mjöl och cognac i denna blandning.

Lätt sval och injicera i äggblandningen, blanda kraftigt tills den är jämn.

Förvärm ugnen till en temperatur på ca 200 ° C.

Vi sprider bakplåten med bakpapper och täcker det med smör. Krama ut långa band av deg (ca 8 cm) - eclairs kuponger - med en konfektsäck eller spruta. Baka eclairs i 20 minuter, stäng sedan av elden och, öppna dörren, låt eklaerna svalna i ugnen under ytterligare 10-15 minuter.

Matlagningskräm: gnid försiktigt gräddfil eller yoghurt med socker. Tillsätt den smälta choklad, rör om.

Vanligtvis fylls individuella eclair med grädde och hälls ovanifrån. Det är nödvändigt att fylla eclairs med grädde innan du lägger kakan eller gör det under konstruktion. Om du har en konfektspruta eller en speciell väska med munstycke, blir det lätt att fylla kakorna. I en förenklad version skär vi eclairerna från ena sidan och fyller den med kräm.

På disken spredde vi kakan från eclairs, promazyvaya varje lager av gräddekakor. Placera kakan i 3 timmar på en sval plats för att suga upp.

Om du vill ha grädden i eclairs och på tårtan för att frös, måste du lägga till en liten gelatinös vattenhaltig lösning (gelatin behöver 10-25 g).

Tårta "Lady fingrar" med körsbär

Körsbär tas fräscha eller konserverade i sin egen juice eller frysta. Körsbär ett tag sätter vi i en kolsyrare, låt saften dränera och häll den sedan med en blandning av socker och majsstärkelse. Vi sprider körsbär växelvis med eclairs (läs det första receptet, se ovan). En liten körsbärsjuice kan ingå i grädden.

Klar kaka "Lady fingrar" efter att krämen är väl strönad med hackade nötter och riven choklad. Därefter sätts kakan på en sval plats i ca 3 timmar, så att alla eclairer är välbehandlade med grädde.

Vi serverar tårta "Lady fingers" med te, kaffe eller rooibos.

Det finns en annan version av grädden för eclairs och för kakan "Lady's fingrar" - choklad-vanilj.

ingredienser:

beredning

Mala noggrant yolk, socker och stärkelse i en skål.

Häll mjölken i en våt dipper och koka över medelvärme.

Lätt kyla mjölken och häll en tunn smörj i en skål med äggulor med kontinuerlig omröring. Filtrera denna massa genom en sikta i en ren panna. Vid den lägsta värmen värms vi upp lite, omröring till önskad grad av förtjockning.

I en annan behållare smälter du chokladet (helst i ett vattenbad).

Blanda mjölk och ägggryta med choklad.

Lätt kyla grädden, fyll dem med eclairs och bygga en vaniljkaka "Lady fingers".