Honungskaka hemma - recept

Idag erbjuder vi dig enkla recept av honungskaka hemma, för vilken du kan laga denna fantastiska maträtt om du har en multivark eller bara en stekpanna.

Hur man lagar en honungskaka i en multivark?

ingredienser:

För provet:

För grädde:

beredning

Ägg av rumstemperatur vispa tillsammans med en mixer med socker tills ljussättning och ökning i volymen. Fortsätt att slå, gradvis häll i flytande eller smält honung. Sedan häller vi siktat vetemjöl blandat med bakpulveret och startar en homogen deg. Lägg omedelbart det i multivarkens oljerade kapacitet och sätt "Bake" -läget i femtio minuter vid ett hundra och femtio grader. Under tillverkningsprocessen öppnas inte multigradekåpan för att undvika att kakan löses.

Överför det färdiga kexet till gallret och kyl det. Vi delar den i fyra kakor. Den mest toasty, som var underifrån när man bakade, krossas i en smula. De andra tre saknade rikligt med kräm. För beredningen, slå upp gräddfil med sockerpulver, gräddeförtjockare och vaniljssocker. Glöm inte också att täcka kakans grädde med kakan. Sprinka sedan skålen på alla sidor tillagad före smulan och på toppen också krossade muttrar. Bestäm den färdiga kakan i fem timmar i kylskåpet för blötläggning.

Honungskaka på en stekpanna

ingredienser:

För provet:

För grädde:

beredning

Under tillagningen av degen för honungskakan behöver vi ett vattenbad. För att göra detta, häll i vatten i en kastrull med större diameter och sätt den på elden. I en skål eller gryta, som lätt kan passa in i den första behållaren, slå ägget med socker. Lägg sedan till honung och smör och lägg i en panna med kokande vatten. Rör om blandningen tills sockret och honungen löser sig helt, häll i läsk och stå, rör om tills skummet uppträder. Ta av disken med massan från elden och svalna.

Häll nu lite siktat mjöl, knäda degen. Det ska vara mjukt och elastiskt. Dela upp det i sex eller åtta bitar och rulla ut var och en av dem. Med en tallrik eller lock som mall ger vi kakorna en rund form. Deras diameter borde matcha stekpannans diameter eller vara något mindre.

Vi bakar kakor på en uppvärmd torr stekpanna på båda sidor, efter preliminära punkteringar på flera ställen med en gaffel.

Från skrapar, rulla ut och baka en godtycklig tårta, som efter kylning, riv eller vi mala i en smula med en mixer.

400 ml mjölk sätter på elden och värms upp till koka. I den återstående mjölken löser vi upp potatisstärkelse eller mjöl och vispa ägg med socker och vaniljssocker. Lite i taget tar vi allt i kokande mjölk, omrörs hela tiden och koka tills det är tjockt. Släng i slutet av smöret och blanda tills det är helt dispergerat.

Klar kakor impregnera med flytande sylt eller sockersirap och täcka med kräm. Stänk kakans topp och sidor med den tidigare kokta krummen.

Vi ger kakan en liten blöt och serverar den till bordet.