Svamp saliv - recept

Om du vill diversifiera vardagen för hemlagning, lägg sedan till de vanliga rätterna sås eller sås. I denna artikel tittar vi på hur man förbereder en svampsås - det mest mångsidiga och enkla tillägget till ditt hemlagade kulinariska mästerverk.

Mushroomsås av mushrooms - recept

Svampsås från mushrooms - det mest prisvärda alternativet bland alla olika recept tillgängliga. Det kommer säkert att glädja någon, eftersom den delikata och delikata smaken av mushrooms i dess komposition inte avbryter, men kompletterar smaken av maträtten.

ingredienser:

beredning

Smaka på den finhackade löken på det smälta smöret tills det är ömt, tillsätt de tvättade och skalade svamparna, som först måste släppas godtyckligt. Stekten kokas under locket i ca 10 minuter. Ta sedan bort stekpanna från elden och tillsätt surkräm, senap, citronsaft, hackad persilja, salt och peppar. Vid detta tillfälle återgår vi stekpannan till eldstaden, elden är minimal och jag tappar ut tushi i 15-30 minuter beroende på önskad densitet. Om du vill påskynda processen kan du lägga till en matsked mjöl till såsen.

Sauteed svamp med gräddfil

En annan version av mjölksås, beredd med skogsvamp och tillsatser i form av doftande örter - ett perfekt komplement till bakat vilt och rätter från potatis.

ingredienser:

beredning

Innan du gör en svampsås, gryta med marinerad olivolja och smör (1 matsked) till en gyllene färg (biter inte på bacon, annars blir såsen bortskämd!). Nästa i pannan skalas och skivas, beroende på storlek, skogsvamp, som steker i 6-8 minuter. Lägg sedan till krossad timjan, basilika och vitlök, stek ytterligare 2-3 minuter och häll den framtida såsen med grädde eller gräddfil. Så snart som gräddfilen börjar koka - krydda såsen med salt och peppar och koka till önskad konsistens. Om du vill få en sås mer tjockt, tillsätt lite mjöl eller riven ost, och om tvärtom - häll svampbuljongen eller rent vatten.

Svampsås från torra vita svampar

Om du vill få en hel svampbombe på din tallrik, använd sedan huvudingredienserna gravierna inte färska, utan torkade svampar, de vanligaste är vita. Vi brukade tro att cepsen är en del av gräddsåsen, men det är inte så. Försök att förbereda en tomatsås med dessa läckra svampar och tack själv och dina nära och kära med ett ovanligt tillägg till dina favoriträtter.

ingredienser:

beredning

För det första suger svamp i varmt vatten i 1-2 timmar. På olivolja steka lökar tills de är transparenta, pressa sedan ut 3 vitlöksklyfta och koka i ungefär en minut. Tomater blancheras för att bli av med huden, och sedan godtyckligt snittskuren och lägg i en stekpanna till lök och vitlök. Goda säsonger med örter och kryddor, lägg till en matsked mjöl och häll vinet för smak.

Under tiden stekar i en separat stekpanna de hackade vita svamparna 10-15 minuter, som därefter går till tomater. Såsen från de torkade svamparna är klar i 7-10 minuter efter kokning.