Volcano Poas National Park


I hjärtat av Costa Rica är en av de största aktiva vulkanerna - Poas, som gav namnet till naturparken. Låt oss prata mer om det.

Allmänna egenskaper

Nationalparken Poas Volcano är en av de mest besökta naturområdena i Costa Rica . Officiellt öppnades den 25 januari 1971, när 65 kvadratkilometer territorium runt den eponymous vulkanen blev erkänd som ett naturskyddsområde. Poas vulkanen ligger på en höjd av 2.708 meter över havet och innehåller tre kratrar:

Botos munnen är anmärkningsvärd eftersom det är en sjö med grönt vatten. Det bildades som ett resultat av ackumulering av regnvatten längst ner på kratern. På en av sluttningarna av Poas vulkanen gömde en av de mest pittoreska vattenfallen i Costa Rica - La Paz .

Flora och fauna

Området för nationalparken Poas vulkanen i Costa Rica är bördig, så här kan du enkelt växa så sällsynta växtarter som magnolia och orkidé. I parken växer ett stort antal tropiska träd som har blivit livsmiljö för kolibrier, Greybirds, Toucans, Quetzalis och Flycatchers. Bland djuren på reservatets territorium kan du hitta obehagliga armadillos, grå bergsekorrar, skunkar, coyoter och många andra däggdjur.

För turister i nationalparken nära vulkanen Poas finns det ett observationsdäck där man noggrant kan överväga rörelsen av lava och dis från vulkanen, beundra skönheten i Central Plateau och den gröna sjön i Botos-kratern. Det finns också en souvenirbutik och ett auditorium där presentationer hålls på helgerna.

Hur kommer man dit?

Poas Volcano är en av de vackraste nationalparkerna i Costa Rica , den ligger i den centrala delen av landet cirka 50 km från huvudstaden - staden San Jose . Du kan nå det med utflyktsbuss eller bil, efter Autopista Gral Cañas väg, Ruta Nacional 712 eller ruttenummer 126. Det är bäst att besöka det tidigt på morgonen, när molnen inte stämmer överens med normal visning av naturens landskap i Poas vulkanen.