Cardio träning

Träning kan delas in i två huvudgrupper: kraft- och kardioträning. Om de första syftar till att förstärka musklerna, öka deras styrka, så ökar hjärtlängden perfekt hjärt-kärlsystemet och utvecklar uthållighet.

Kardio och vikt träning

Många undrar när det är bäst att göra kardio: före eller efter viktträning. Erfarna idrottare rekommenderar att du gör hjärtat efter träning. Eftersom det inte finns någon glykogen redan i musklerna kommer kroppen att ta energi från fettvävnaden. Den största fettförbränning börjar från ca 20: e minuten, så kardioutbildning bör vara minst 20-30 minuter. För de som vill gå ner i vikt intensivt och minska fettlagret i hjärtat rekommenderas det att göra det på en tom mage ca 40-50 minuter.

För bästa fettförbränning borde du övervaka din hjärtpuls. Det ska vara 60-70% av din maximala hjärtfrekvens, som beräknas med formeln 220 minus din ålder, där 220 är den maximala tillåtna puls för en person. Till exempel:

220 - 26 = 194

194 * 0,7 = 135,8 - Pulskorridorns övre gräns.

194 * 0,6 = 116,4 - Pulskorridorns nedre gräns.

Så här får du det bästa resultatet av hjärtbelastningen.

Cardio Trainers

Om du är i gymmet för första gången kanske du blir förvånad av valet och försöker ta reda på vilken kardiosimulator som är effektivare: en löpband, en träningscykel, en stepper, etc. Var och en ger en belastning på olika muskler, men som redan nämnts om ditt mål är att utföra kardioövningar för viktminskning, spelar ingen roll vilken simulator du väljer, det viktigaste är att övervaka din puls. Som regel är moderna simulatorer utrustade med nödvändiga sensorer, så på monitorn ser du alla indikatorer och du kan enkelt justera belastningen så att pulsfrekvensen kvarstår i det önskade intervallet. Ett alternativ kan vara en hjärtfrekvensmätare, som är väldigt lätt att hitta i en sportbutik. Det är också bra att du kan övervaka effektiviteten av träning under morgonen eller kvällen jogging utanför hallen.

Separat är det värt att nämna kardio som går på simulatorn eller på gatan. Denna typ av träning kan utföras som i den klassiska versionen, välja en bekväm takt och hålla fast vid den genom hela avståndet och ge preferens till intervallkörning. Effekten av hjärtkörning i den andra varianten är effektivare och ger dig möjlighet att snabbt utveckla inte bara uthållighet utan också öka dina hastighetsindikatorer. Intervallkörning (växling av avstånd som du reser med maximal hastighet och avstånd som du vilar) är grunden för utbildningen av professionella idrottare, men du kan också säkert inkludera dem i ditt schema.

Cardio-träningscykeln är väldigt populär i salen, många tycker om det mer än en löpband. Ja, det kommer att ge variation till dina träningspass och ge önskad effekt, men om du har möjlighet att köpa eller hyra en cykel, kommer du antagligen inte vilja återgå till dess analog i hallen. Utöver det faktum att bilden framför dig ständigt förändras, och du kan besöka mycket pittoreska platser, spenderar sådana resor mycket mer energi än på simulatorn. Terrängen förändras ständigt, nedgångar ersätts av stigning, gropar och andra hinder måste övervinnas på olika sätt, så att ditt mål att bli av med övervikt kommer att närma sig snabbare.

Om tyngdträning inte rekommenderas dagligen och musklerna behöver vila för att anpassa sig till stress, kan hjärtbelastningar ordnas varje dag och bränna överflödigt fett med framgång.