Hormonal preventivmedel

Hittills anses hormonella preventivmetoder vara mest effektiva och tillförlitliga. Lyckligtvis är den första generationen av piller som har gjort stora förändringar i hormonsystemet och lett till övervikt redan bakom. Nu hormonella droger är mer och mer säkra och varierande. Hittills har de en stor lista över biverkningar.

Typer av hormonellt preventivmedel

Att prata om vilka typer av hormonella preventivmedel det finns, det bör noteras att nu är det verkligen ett rikt val.

Så, vad är modernt hormonellt preventivmedel?

  1. Tabletter. Det finns kombinerade orala preventivmedel och mini-pili. Efter undersökningen och analysen utser doktorn dem, eftersom det finns många sådana preparat. Ta piller varje dag, ibland med avbrott i veckan. Tillförlitlighet är 99%.
  2. Injektion. För dem använder de drogerna "Net-En", "Depo-Provera". Injektioner görs en gång om 2-3 månader. Metoden är endast lämplig för de som föder kvinnor över 35 år. Tillförlitligheten är 96,5-97%.
  3. Ring "NovaRing". Ringen sätts in i skeden och ändras en gång i månaden, utan att orsaka obehag för antingen kvinnan eller partnern. Tillförlitlighet är 99%.
  4. Plåstret på "Evra". Gipset är fäst vid en av de möjliga zonen och byts en gång i veckan. Effektiv för kvinnor från 18 till 45 år. Kontraindikerad vid aktivt rökning av kvinnor över 35 år. Tillförlitligheten är 99,4%.

Handlingsprincipen är densamma för dem alla: de stör mognaden och frigörandet av ägget, på grund av vilket begreppet blir omöjligt.

Nödhormonsprevention

Det finns postkolita tabletter, som är avsedda för akut användning om till exempel kondombrott. Dessa medel förhindrar mognad av ägget och dess fästning i livmoderhålan, om den redan är mogen och befruktad.

Alla droger i denna serie skadar allvarligt den hormonella bakgrunden, orsakar komplikationer. Använd dem regelbundet är strängt förbjudet, eftersom de är farliga för kroppen. Verktygets tillförlitlighet är 97%.

Hormonal preventivmedel: kontraindikationer

Det finns ett stort antal fall med en lista som det är oönskade att använda hormonella preventivmedel . Observera listan över absoluta kontraindikationer:

Att ta detta på allvar, eftersom interventionen i den hormonella bakgrunden kan störa arbetet med en mängd olika kroppssystem.