Strudel med äpplen - ursprungliga recept för utsökta österrikiska bakverk

Strudel med äpplen är en fantastisk delikatess av österrikisk mat, som erövrar konsumenternas hjärtan med en kontrasterande kombination av saftig fyllning och krispigt skal. Muta och den ursprungliga efterrätten serverades i en varm form med en skål med vaniljglass.

Hur man lagar strudel med äpplen?

Många tycker om tekniken att skapa strudel med äpplen en topp kulinarisk konst, otillgänglig för en enkel värdinna. Faktum är att du bara lagar en delikatess, om du känner till de grundläggande reglerna och hemligheterna:

 1. Deg för strudel med äpplen framställs genom elementär knådning. På en vanlig del ta en halv kopp vatten, ca 400 gram mjöl och ett par matskedar vegetabiliskt fett.
 2. Strukturen hos en mjölkoma bör vara elastisk men tät. Den måste hållas i ungefär en timme före ytterligare användning i förpackningen och sedan rulla ut, lägg en handduk eller ett oljat bord på ett mjölstoft mjöl och dra ut det nedanifrån så tätt som möjligt med palms baksida.
 3. Att fukt från fyllningen inte blötar den mottagna basen, det är generöst oljat, ströts med vanilj eller andra brödsmulor av vitt bröd.
 4. Roll är bekvämare, hjälper till med en handduk och bakas på pergament, läggs på ett bakplåt.

Wienerstrudel med äpplen

Att baka en klassisk strudel med äpplen och kanel, välj sura söta sorter med tätt kött. Frukten städas och skärs i små kubbar och ströks med citronsaft för att undvika mörkare. Färdig produkt i en varm sort smörjs från ovan med olja, strö med pulveriserat socker. Från den angivna kvantiteten av produkter i 2 timmar får du 4 portioner av god mat.

ingredienser:

beredning

 1. Det beredda avgasskiktet oljas, täckt med brödsmulor.
 2. Apples massa blandas med andra produkter, sprids jämnt över toppen.
 3. Dekorera den klassiska strudel med äpplen i form av en förseglad rulle och baka i 45 minuter vid 180 grader.

Curd strudel med äpplen

Fläktar av ostmassa produkter kommer att uppskatta strudel med stuga ost och äpplen. Den sura mjölkprodukten måste innehålla ett minimum av fukt, vars överskott, om nödvändigt, pressas ut genom att placera basen i gasbindningen under pressen under några timmar. Som en kryddig tillsats kan du i detta fall använda kardemumma, vilket i kombination med vanilj ger efterrätten en helt ny smak. 4 portioner är klara på 2 timmar.

ingredienser:

beredning

 1. Mjölksockermassa sötad, blandad med hackad frukt och tillsatt kryddor.
 2. Lägg massan på det färdiga långsträckta skiktet, föroljerade och pritrisiva generöst med krackor.
 3. Vrid den snäva rullen, böj kanterna först.
 4. Skicka strudel med äpplen baka i 45 minuter vid 190 grader.

Strudel med äpplen och russin

Strudel med äpplen, receptet som du kommer att lära dig vidare görs på det klassiska sättet, men fyllningen är förtvättad och ångad i varmvattenroisiner. Ofta läggs lite cognac, brandy eller rom till vattnet, vilket ger den färdiga efterrätten en speciell smak och smak. För att göra en original söt behandling för 4 personer tar det 2 timmar.

ingredienser:

beredning

 1. Blötlägg russinerna med konjak, tillsätt samma del av kokande vatten.
 2. Blanda den med andra komponenter i fyllningen, sätt massan på den oljiga långsträckta formningen.
 3. Vik produkten och baka 45 minuter vid 180 grader.

Strudel med äpplen och körsbär

Därefter lär du dig att baka en strudel med äpplen med tillsats av körsbärsbär. Den senare kan vara fräsch eller fryst, men nödvändigtvis utplånad. Frysta exemplar töjs tidigare och avlägsnas med överflödiga juicer och placeras för en tid i en kolander. Att göra en utsökt efterrätträtt och mata dem fyra personer tar det 2 timmar.

ingredienser:

beredning

 1. Fruktskivning kombineras med körsbärsbär och stärkelse, sötad, omrörd.
 2. Sprid ut på den långsträckta, oljad, smaksatt med rusks ett lager, vrid noggrant tätt med en rulle.
 3. Baka strudel med äpplen 45 minuter vid 185 grader.

Strudel gjord av degfilo med äpplen

Om det inte finns någon tid att krångla med avgasbasen, kan du förbereda en snabb strudel med äpplen enligt detta recept. Som basen gör du färdigt utrullade filoplattor, som läggs på pergament på varandra, promazyvaya med varje olja och om så önskas tillägg som ströer med socker. Från den angivna kvantiteten kommer det att bli en behandling för 4 personer.

ingredienser:

beredning

 1. Lägg oljade lager av phyllo på ett bakplåt med pergament.
 2. Blötlägg russinerna i romet, blanda det med resten av ingredienserna och sprid det på filo.
 3. Gör ett förseglat paket och baka till rött i mitten av värmen.

Pita brödstrudel med äpplen i ugnen

Ett annat recept på mellanmål har bråttom kommer att uppskatta upptagen hemmafruar. En strudel gjord av pitabröd med äpplen görs på några minuter, och det visar sig vara nästan inte sämre än autentiska variationer. Lavash använder tunna armeniska. Det bör generöst smutsas med smält fett och pritrasit räddade vaniljsmulor. 4 portioner är färdiga på 40 minuter.

ingredienser:

beredning

 1. Basen oljas och läggs på toppen av påfyllningen gjord genom att blanda de återstående komponenterna.
 2. Vrid strudelen från lavash med äpplen och baka till rött vid 190 grader.

Strudel med äpplen från blöta bakverk - recept

Bara förbereder och strudel med äpplen från puffjästdeg . Fyllning kan göras klassisk eller kompletteras om så önskas med stallost, andra frukter eller bär. Det skiktade skiktet måste tinas, sätta på mjölstoftet pergament och rulla ut det. För att göra en god efterrätt för 4 personer behöver du bara betala en halvtimme.

ingredienser:

beredning

 1. Förberedd ursprungligen fyllning för strudel av äpplen, som tillsätter resten av ingredienserna.
 2. Olja det rullade arket, strö med smulor, fyll i fyllnadsingredienserna, vik produkten och baka med en genomsnittlig värme på en halvtimme.