Gjärdeg för vit

Elastisk, frodig och delikat jästdeg för belyashi passar för nästan alla stekta pajer . Låt oss laga det tillsammans och snälla våra släktingar med läckra hemlagade kakor.

Gjärdeg för vitbröd i en brödtillverkare

ingredienser:

beredning

Degen, blandad med detta recept, är otroligt mjuk, elastisk och smidig. Det är ett nöje att klä den, och belyashorna visar sig vara läckra, bubbla och med en krispig skorpa. Så, häll i en skinkbrödsmacka torrjäst och säg vetemjölet ovanifrån. Tillsätt sedan socker, salt, häll vegetabilisk olja och mjölk. Nu ställer vi in ​​"Dough" -läget och väntar på klar signal. Det är allt, degen för belyashas i bageriet är klart!

Recept på jästdeg för vit

ingredienser:

beredning

Häll mjölken i kastrullen, sätt disken på mitten av elden, värm den, men koka inte. Sedan tar vi bort mjölken från plattan, lägger jästen och häller i sockret. Låt svampen stå vid rumstemperatur i 10 minuter, så att en "lock" visas. Vi siktar mjölet tillsammans med salt med en sigta i en djup skål. Ägget lite skaka lite i ett glas och tillsätt med mjöl i jästen kommer upp. Sedan knådar vi degen med händerna och häll lite vegetabilisk olja in i den. Täck skålen med en handduk och lämna i ca 1,5 timmar vid rumstemperatur. Innan förberedelsen av belaya knådade degen väl och skiftade till bordet.

Gjort deg för vit på vatten

ingredienser:

beredning

Lös upp i varmkokt vattenjäst och blanda dem tills de är helt upplösta. Lägg sedan ägget, kasta socker och salt, häll i mjölet och knåd en homogen, inte för brant deg. I slutet av tillagningen lägger du till smält kall margarin och blandar massan tills den stannar fast vid händerna. Degen sprinklas lätt med mjöl, täckt med en handduk och sätts i ca 2 timmar på en varm plats. Därefter tar vi det och låt det komma igen.

Gjärdeg för att belyse på kefir

ingredienser:

beredning

I en skål häll kokt vatten, häll torr jäst, socker, blanda och låt stå tills skumbildning bildas i 5-7 minuter. Sedan häller vi siktat mjöl i en separat skål, gör ett spår, tillsätt ägget, häll varm kefir, jäst och salt. Vi knådar en icke-kompakt homogen degen, täcker den med en handduk och lägger den i 1 timme på en varm plats.

Gjärdeg för vita påsar på gräddfil

ingredienser:

beredning

Gärna försiktigt gnugga i gräddfil, tillsätt äggulor, kasta salt, häll gradvis siktat mjöl i förväg och knäda en mjuk, men en styv deig. Till sist tillsätt mjukat smör, blanda, täck med en servett och lägg den i 2 timmar på en varm plats. Sedan försiktigt ät degen med händerna, kyla den och lägg den på ett bord smurt med vegetabilisk olja för ytterligare arbete.